Ajax eenvoudig naar 2-0 zege op FC Groningen

26 september 2015
-
-

Ajax heeft op eenvoudige zege ook FC Groningen aan de zegekar geboden. In de eigen Amsterdam Arena kwam Ajax geen moment in de problemen en werd het uiteindelijk 2-0 voor Ajax, een score die nog hoger uit had kunnen en misschien wel moeten vallen.

FC Groningen had weinig intentie om er iets van te maken. Vooraf werd al aangegeven dat de ploeg enkele spelers spaarde vanwege het zware programma. De tegenstander probeerde met compact spel het Ajax moeilijk te maken. Ajax had uiteraard een groot overwicht, maar kon daar in de eerste helft vrij weinig kansen uit creëren. Toch kwam Ajax op 1-0. Het was Nemanja Gudelj die via een prachtige vrije trap Ajax op een verdiende voorsprong zette.

Na rust wist Ajax de kansen wel te creëren. De ploeg kon en moest verder uitlopen en de wedstrijd beslissen. Het duurde uiteindelijk tot de 80ste minuut voordat Ajax de zege veilig stellen. Het was Viktor Fischer, die de goedspelende Younes kwam vervangen, die voor de beslissing zorgde. Met een prachtige beweging zette hij twee spelers opzij, waarna de Deen voor het doel de rust bewaarde om de 2-0 binnen te schieten.

Ranglijst: Ajax blijft koploper en kan naar concurrentie gaan kijken

Ajax blijft door de zege overtuigend koploper in de eredivisie. Met de zege op zaterdagavond kan Ajax nu op haar gemak gaan kijken wat de achtervolgers dit weekend gaan doen.

Ajax blijft zonder tegendoelpunt in eigen huis

Ajax heeft thuis opnieuw de nul gehouden. Het is al de zevende thuiswedstrijd in de competitie op rij zonder tegendoelpunt. Infostrada zocht uit dat dat sinds 1997 niet meer was voorgekomen dat Ajax thuis zolang de nul hield. De ploeg heeft slechts twee tegentreffers in de eerste zeven duels.

Opstelling FC Groningen

Padt, Kappelhof, Reijnen, Lindgren, Burnet, Maduro, Drost ('71 Bacuna), Tibbling, Linssen, Hoesen ('46 Mahi), Russnak ('72 Antonia)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - FC GroningenAjaxfanzone.nl: AJAX-Groningen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 57 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.