Ajax laat naar gelijkspel thuis tegen Celtic: 2-2

17 september 2015
-
Europa League
-

Ajax is donderdagavond in het eerste duel in de groepsfase van de Europa League thuis niet verder gekomen dan 2-2 tegen Celtic. In de Arena wist Ajax pas zes minuten voor tijd tegen de zwakke Schotten de gelijkmaker binnen te schieten. De Schotten waren uiterst effectief en profiteerden optimaal van persoonlijke fouten bij Ajax.

Ajax had in de eerste helft veel meer balverlies. Dat leidde echter niet tot veel kansen. Aan de andere kant kwamen de Schotten twee keer op voorsprong. Na acht minuten liet Sinkgraven zich op 30 meter van het eigen doel aftroeven. Bitton wist uiteindelijk te scoren door in de verre hoek binnen te schieten. Halverwege de eerste helft kwam Ajax langszij. Na een goede combinatie tussen Klaassen en Fischer schoot de laatste goed binnen. Vlak voor rust kwamen de Schotten tegen de verhouding in toch weer op voorsprong. Bij de verre hoek kon Lustig binnenkoppen.

In de tweede helft kon Ajax de Schotten veel te weinig in de problemen brengen. het tempo van Ajax was te laag tegen de Schotten die niet hoefden. Een kwartier voor tijd kreeg Izaguirre zijn tweede gele kaart en dus rood, een kaart die er al even zat aan te komen. Ajax ging daarna meer drukken. Dat leverde diverse kansen op. Zo raakte Milik onder meer de paal. Zes minuten voor tijd kwam de gelijkmaker. Uit een vrije trap schoot Lasse Schone met een schuiver raak. Ajax kreeg zelfs nog de kans op de 3-2, maar dat was de ploeg uiteindelijk niet gegeven.

Molde wint met 1-3 bij Fenerbahce

In de andere wedstrijd in de poule heeft het Noorse Molde, de nummer vier in de poule, verrast. Molde won uit bij Fenerbahce met maar liefst 1-3. Voor rust kwamen de Noren al via een penalty op voorsprong, maar kwamen de Turken via Nani nog langszij. Na rust maakten de Noren het af via Elyounoussi en Linnes. De Noren eindigden het duel met tien man door een rode kaart.

Stand in groep A: Ajax gedeeld tweede/derde