Ajax overtuigend naar 4-0 zege op ADO

30 augustus 2015
-
-

Een overtuigend Ajax heeft zondagmiddag met 4-0 gewonnen van ADO Den Haag. Na de zware wedstrijd van afgelopen donderdag in de Europa League had Ajax desondanks geen kind aan ADO. In de Arena wist Ajax er daar bovenop ook nog eens een leuke pot voetbal van te maken.

Frank de Boer vreesde van te voren twee geparkeerde bussen voor het doel van Ajax. Zijn ploeg wist daar echter dit keer korte metten mee te maken. Ajax speelde gretig en zocht veel vaker de diepte. Het leverde al snel een veilige 2-0 voorsprong op. Anwar El Ghazi, opnieuw de meest gevaarlijke aanvaller van Ajax, zorgde in de zestiende minuut voor de openingstreffer. Nadat Klaassen goed was doorgegaan na een ingooi. Hij gaf de assist die El Ghazi goed kon binnenschuiven. Vier minuten later was het omgekeerd, toen El Ghazi vanaf de achterlijn de bal teruglegde op Klaassen. De aanvoerder schoot vervolgens onberispelijk binnen.

Ajax gaf slechts een kans weg. Dat was ook wel bijna een doelpunt. Het was Jasper Cillessen die de aansluitingstreffer voorkwam op een open kopkans van Havenaar. Ajax zette daar meerdere mogelijkheden tegenover om de wedstrijd al voor rust definitief te beslissen. Gudelj was het dichtst bij de derde treffer, zijn inzet raakte de paal.

Na rust wist Ajax het simpel uit te spelen. Eerst was het Joel Veltman die goed raak kopte uit een vrije trap van Gudelj. Vervolgens maakte El Ghazi zijn tweede op aangeven van Arek Milik. Ajax had kansen op meer, maar hield het uiteindelijk op 4-0.

El Ghazi topscorer met zes treffers uit vier duels

Anwar El Ghazi is na zijn twee goals tegen ADO weer terug bovenaan de topscorersranglijst. De aanvaller van Ajax heeft nu zes doelpunten uit vier wedstrijden. Hij blijft Tanane een doelpunt voor.

Ajax blijft ongeslagen koploper

Ajax blijft ook na het vierde duel ongeslagen koploper en zonder tegentreffers. De ploeg kan rustig gaan afwachten welke van de concurrenten bij PSV - Feyenoord punten gaat of gaan verspelen.

Dijks valt uit met liesblessure

(Gepost door -)

Mitchell Dijks is uitgevallen met een liesblessure. De linksback liep de blessure al na ruim e e n minuut in de wedstrijd tegen ADO op. Volgens opgave van de clubarts gaat het om een spierblessure in de linker liesstreek. Kenny Tete ging halverwege de tweede helft met wat klachten van het veld. Op het eerste gezicht leken die klachten minder ernstig.

Jairo Riedewald had na afloop wat klachten aan zijn kniepees, maar dat is naar eigen zeggen niets bijzonders.

De Boer: 'veel goede dingen gezien'

Frank de Boer liet na afloop van het treffen tegen ADO Den Haag bij Fox Sports weten 'tevreden' te zijn met de ruime zege van Ajax. "We hebben een goede overwinning geboekt, met bij vlagen goed voetbal zoals we dat willen zien. We hebben veel strijd geleverd en dat drie dagen na een zware Europese wedstrijd tegen Jablonec. Het zag er misschien simpel uit, maar we wisten ADO voortdurend onder druk te zetten. Ik heb vanmiddag veel goede dingen gezien. We hebben slechts één kans weggegeven en creëerden veel meer kansen. Het had wel 8-1 kunnen zijn. Ik denk dat we niet meer kunnen eisen van deze ploeg."

Vooraf vreesde de Ajax coach nog dat ADO twee bussen voor het doel zou parkeren. "Die bussen stonden er ook echt wel. Totdat ze twee lekke banden kregen. Pas na de twee goals gingen ze ook aanvallen."

Opstelling ADO Den Haag

Hansen, Malone, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers, Bakker, Kristensen ('67 Jansen), Alberg ('66 Gorre), Schaken, Havenaar, Duplan

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - ADO Den Haag

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 3-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.60. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.