28 september 2004
-
Champions League
-

Ajax is op dinsdagavond kansloos onderuit gegaan in M?nchen. In het tweede Champions League duel verloor Ajax de uitwedstrijd tegen Bayern met maar liefst 4-0. De ploeg kon geen moment aanspraak maken op de voor kwalificatie zo broodnodige punten. De vooraf gevreesde Makaay velde inderdaad ook het vonnis over Ajax. Hij scoorde de eerste drie doelpunten, de derde vanuit een penalty. Ajax kon daar aanvallend maar weinig tegenover stellen. Voor rust stond Bayern al met 2-0 voor. Na een half uur spelen kwam Makaay vrij en schoot hij van afstand verwoestend over Lobont heen. Vlak voor rust kopte hij hard raak. Na rust viel na 5 minuten al de definitieve beslissing toen hij een penalty mocht inschieten. Toen Ze Roberto na 10 minuten de 4-0 binnen schoot leek het op een afstraffing uit te lopen. Het zou uiteindelijk bij die 4-0 blijven. Ondanks de grote achterstand bleef Ajax tot het einde aan toe knokken voor een beter resultaat. Kansen kwamen er in de slotfase dan ook voor o.a. Sneijder en Sonck.

Thuiszege Juventus tegen Maccabi Tel Aviv

In de poule van Ajax heeft Juventus ook zijn tweede duel weten te winnen. Thuis wonnen de Italianen met een nipte 1-0 van Maccabi Tel Aviv. Camonaresi was de enige doelpuntenmaker.

Daarmee is kwalificatie voor de volgende ronde van de Champions League ver weg voor Ajax.

Stand in de poule:
1. Bayern 2 6 5-0
2. Juventus 2 6 2-0
3. Maccabi 2 0 0-2
4. Ajax 2 0 0-5

Heitinga steekt hand in eigen boezem

Johnny Heitinga nam na afloop van de wedstrijd zijn verantwoordelijkheid. De centrale verdediger verweet zichzelf veel en gaf toe dat het spel van Ajax bar slecht was en dat het team een offday had.

Koeman gaat voor UEFA-cup

Ronald Koeman noemde de wedstrijd een duidelijke en pijnlijke nederlaag waarin te zien was dat Ajax in verschillende opzichten te kort kwam, een pijnlijke realiteit. Toch vond Koeman dat Ajax redelijk begon, maar de 1-0 was de klap die niet meer te boven is gekomen. Een andere pijnlijke constatering van de coach was dat het team geen progressie maakt en zelfs achteruitgang vertoont. Desondanks behoudt Koeman het vertrouwen in deze groep. Nigel de Jong en Maxwell konden op lovende woorden van hun coach rekenen.

Bayern M?nchen: Ballack

Bogdan Lobont, Johnny Heitinga ('64 Julien Escud?), Nigel de Jong, Zdenek Grygera, Anthony Obodai, Wesley Sneijder, Tom?s Gal?sek ('52 Nicolae Mitea), Maxwell, Rafael van der Vaart, Wesley Sonck, Mauro Rosales ('70 Daniel de Ridder)

Opstelling Bayern M?nchen

Kahn, Kuffour, Lucio, Linke, Salihamidzic, Hargreaves ('81 Jeremies), Frings ('81 Hashemian), Ballack, Ze Roberto, Pizarro ('58 Deisler), Makaay

Ajax Foto Side: wedstrijd + sfeerverslagF-side.nl: Bayern Munchen-Ajax (4-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.