Degelijke zege Ajax op Willem II: 3-0

15 augustus 2015
-
-

Ajax heeft ook de tweede wedstrijd van de competitie weten te winnen. In een degelijke wedstrijd werd Willem II met 3-0 verslagen. Ajax maakte niet al te veel indruk, maar was erg degelijk. El Ghazi tekende opnieuw voor twee treffers.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en had al in de tweede minuut haar eerste kans via Bazoer. Ajax kon dat vervolgens niet echt doorzetten. Ajax speelde degelijk voetbal. De ploeg gaf bijna geen kans weg tegen Willem II en had veel meer balbezit. Het leverde echter niet al te veel leuke momenten en kansen op. In de achttiende minuut kwam de ploeg op voorsprong. Arek Milik kopte een voorzet van Davy Klaassen goed binnen. Ajax strafte daarmee slecht uitverdedigen van Willem II goed af. Het duurde tot de laatste minuut voor rust dat Willem II een kans kreeg. Wuytens kopte een voorzet op de lat.

In de tweede helft had Ajax weinig moeite met Willem II. De ploeg liep uiteindelijk naar 3-0 uit door twee doelpunten van Anwar El Ghazi. Hij staat daardoor na twee duels al op vier treffers. Zijn eerste schoot hij vanaf de rand van de zestien uitstekend binnen na een breedtepass van Bazoer. In de slotfase tekende hij voor zijn tweede. Op de counter bediende invaller Schone de buitenspeler in het centrum.

Ajax blijft koploper in eredivisie, El Ghazi topscorer met 4 uit 2

Ajax blijft ook na de tweede wedstrijd voorlopig koploper in de eredivisie. Na twee wedstrijden heeft Ajax het volle pond van zes punten. Het doelsaldo van Ajax mag er ook zijn: 6-0. Vier van de zes treffers werden door Anwar El Ghazi gemaakt.

17-jarige Cerny maakt debuut in eerste elftal

De pas 17-jarige Vaclav Cerny heeft zijn debuut gemaakt in het eerste elftal van Ajax. Twaalf minuten voor tijd bracht Frank de Boer hem in het veld voor Riechedly Bazoer, die zich verstapte. De jonge buitenspeler maakte begin 2014 de overstap naar de Amsterdammers en had slechts anderhalf jaar nodig om in het eerste elftal te debuteren.

Klaassen: 'het mag nog wel wat sprankelender'

(Gepost door -)

Aanvoerder Davy Klaassen stond direct na afloop Fox Sports te woord. Hij was gematigd tevreden. 'We hadden het onder controle vandaag. Het was niet geweldig, maar ik ben zeker tevreden over de wedstrijd. De duels winnen doen we goed nu. We zijn niet in de problemen geweest, maar het mag nog wel wat sprankelender worden.' Volgens de middenvelder moet zijn samenspel met Milik nog beter. 'Ik sta nu dieper. We moeten elkaar beter leren vinden. Dat zal moeten groeien.

De middenvelder werd door Fox Sports uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd, tot zijn eigen verrassing. 'Ik heb niet het gevoel dat ik slecht heb gespeeld. Maar het was ook niet een van mijn beste wedstrijden. Er kwamen denk ik ook wel andere jongens in aanmerking.'

Opstelling Willem II

Lamprou, Van der Struijk, Wuytens, Dries, Peters, Koppers, Ojo, Falkenburg ('68 Braber), Wuytens, Stijn, De Sa ('84 Vleugels), Zivkovic, Andrade ('59 Mathieu)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Willem II

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 34 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 3-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.40. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.