Enorme deceptie voor Ajax: uitschakeling in voorronde CL door 2-3 thuisnederlaag

4 augustus 2015
-
Champions League
-

Ajax heeft een enorme deceptie moeten verwerken. De eerste horde in de voorronde van de Champions League bleek voor Ajax direct te hoog gegrepen. Na een onnodig 2-2 gelijkspel in Wenen verloor Ajax in eigen huis met 2-3 van Rapid Wien.

Ajax kwam al heel snel op achterstand. Eerst was het Beric die na een voorzet van links geheel vrijstaand mocht binnenwerken. Ajax had vervolgens het meeste balbezit, maar wist daar nauwelijks gevaarlijke momenten uit te creëren. Vijf minuten voor rust werd het nog erger toen te gemakzuchtig aannemen van Sinkgraven de 0-2 inleidde. De middenvelder werd afgetroefd waarna Schaub uiteindelijk via de voet van Veltman binnenschoot.

Na rust moest Ajax op zoek om de 0-2 achterstand te repareren, net als Rapid in haar thuiswedstrijd had gedaan. Milik zorgde met een prachtige volley voor de aansluitingstreffer. Hij bracht de hoop terug in de Arena. Ajax ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Met Sanogo voor Veltman ging Frank de Boer alle risico nemen om de 2-2 te forceren. Een kwartier voor tijd lukte dat. Het was uiteindelijk Gudelj die een afvallende bal uitstekend gedrukt binnenschoof vanaf de rand van de zestien. De enorme vreugde in de Arena was echter van korte duur. Binnen twee minuten stonden de Oostenrijkers weer op voorsprong. Ajax was nog in de roes van de 2-2 en greep niet scherp genoeg in. Het zorgde voor de 2-3 van Schaub. Dat betekende een mokerslag. Door de uitgescoorde doelpunten moest Ajax er nog twee scoren. Dat zat er in het vervolg niet meer in.

Opstelling Rapid Wien

Novota, Auer, Sonnleitner, Dibon, Stangl, Schaub, Petsos, S.Hofmann ('59 Schobesberger), Grahovac, Kainz, Beric

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Rapid WienAjaxfanzone.nl: Fotoverslag Ajax-Rapid Wien

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.