Triest einde seizoen met nederlaag tegen hekkensluiter

17 mei 2015
-
-

Ajax heeft in Dordrecht op trieste wijze afscheid genomen van seizoen 2014/2015. De ploeg ging met 2-1 onderuit tegen de hekkensluiter. Vooraf had Frank de Boer er nog op gehamerd dat de ploeg de naam Ajax niet te grabbel mocht gooien door puntenverlies.

In de eerste helft was er weinig te beleven in Dordrecht. Ajax zorgde wel voor het meeste gevaar, maar creëerde te weinig kansen om echt ergens aanspraak op te kunnen maken. El Ghazi en Van der Hoorn waren met kopballen het dichtstbij een treffer.

Na rust kwam de wedstrijd meer los. Eerst was het Viktor Fischer die Ajax op 0-1 voorsprong kon zetten nadat een afgeslagen bal opnieuw in het penaltygebied werd gebracht. Waar Ajax dacht de wedstrijd makkelijk te kunnen uitspelen, kreeg de ploeg de deksel op de neus. FC Dordrecht ging een-op-een spelen. Dat leverde nog succe sop ook. Nadat Korte de paal nog had getroffen was het Klaiber die wel voor de gelijkmaker zorgde. In blessuretijd zorgde Van Haaren zelfs nog voor de winnende treffer.

De Boer: verzuimd seizoen waardig af te sluiten

(Gepost door -)

Frank de Boer was na afloop voor de camera van Fox Sports gelaten over de nederlaag in Dordrecht. 'Natuurlijk gun je het FC Dordrecht wel om zo afscheid te nemen van de eredivisie, maar je wilt het seizoen gewoon waardig afsluiten. Dat hebben we niet gedaan. Moet zeggen dat zij vol een-op-een gingen spelen. dan weet je dat het soms lastig kan zijn. Vond eigenlijk nog niet eens dat we het heel slecht deden. We hadden de beste kansen in de eerste helft, alleen die laatste pass was steeds net niet goed. Na de 0-1 in de tweede helft kregen we genoeg signalen om alert te zijn. Ik verwijt de ploeg wel dat ze niet alert genoeg waren, dat geldt voor het hele team. Het is typerend van het seizoen dat je met een klutsbal de wedstrijd ook nog verliest.'

'Ik snap het wel dat na zo'n seizoen in de laatste wedstrijd de spanning ontbreekt. Je hoopt de spelers dan nog voldoende te prikkelen. Na de 0-1 was de spanning helemaal weg. Dat is vooral jammer voor de supporters, daarvoor moet je het juist doen. Maar de spelers zijn ook mensen.'

[Video] Van der Hoorn: 'Je durft elkaar niet meer aan te kijken in de kleedkamer'

[video] Schöne: 'Er moet wel heel veel drank in, wil je dit wegspoelen'

De Boer: 'saai einde seizoen, moeten echt gaan beseffen hoe mooi het is prijzen te winnen'

Ajax sluit het seizoen af zonder prijzen. Na vier jaar is dat een hard gelag voor Frank de Boer. De selectie sluit vanavond af met een etentje met de vrouwen. Frank de Boer heeft zijn praatje voor vanavond alvast klaar. 'Zo afscheid nemen van het seizoen, geen prijs, helemaal niets. Dat is heel saai. Je moet elke dag beseffen dat het het mooiste is om te winnen en uiteindelijk prijzen te behalen. Dat is een geweldig gevoel als speler en als team. dat hebben we vier jaar achter elkaar gehad en nu niet. Dan weet je weer hoe mooi het is om te winnen. Dat moeten we met echt zijn allen gaan beseffen.'

Opstelling FC Dordrecht

Kurto, Gosens, Haddad, Troost-Ekong, Peersman, Fortes, Toure, v.Overeem, Korte, Van Haaren, Pisas ('18 Klaiber)

15  2 0-2 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.30. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.