Ajax wint laatste thuiswedstrijd met 3-0 van Cambuur

10 mei 2015
-
-

Ajax heeft de laatste thuiswedstrijd met een redelijk gevoel afgesloten. De ploeg won uiteindelijk met 3-0 door twee doelpunten van Viktor Fischer en een vrije trap van Lasse Schone.

Er stond niets meer op het spel bij Ajax - Cambuur en dat was in de eerste helft te merken. In een weinig hoogstaande wedstrijd kreeg tegenstander Cambuur de beste kansen op de openingstreffer.

Na rust kwam Ajax wat meer los en dat leverde direct ook goals op. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten had Fischer de stand met twee doelpunten naar 2-0 getild. Net binnen het uur kon hij makkelijk binnenwerken toen hij goed anticipeerde op een actie van Ricardo Kishna. Met de boost voor het zelfvertrouwen legde hij er vijf minuten later ook direct maar de tweede in. In de slotfase werd het zelfs nog 3-0. Schone mocht weer eens aanleggen voor zijn handelsmerk, de vrije trap. Van daaruit liet hij het stadion nog eens juichen.

[video] Moederdag: spelers Ajax komen met moeders het veld op

Moisander over afscheid: 'emotionele dag voor mij'

(Gepost door -)

Niklas Moisander nam als aanvoerder afscheid van de Ajax fans in de Arena. 'Het is een emotionele dag voor mij,' zo laat hij weten voor de camera van Fox Sports. 'Zeker ook omdat mijn moeder hier was. En omdat er een einde komt aan een tijdperk voor mij. We hebben natuurlijk niet goed gespeeld. Maar dat maakt op zo'n moment niet uit. Als je afscheid mag nemen is het lekker als je met 3-0 wint en de nul houdt. Ik ga met een goed gevoel weg bij Ajax. Ik ben twee keer kampioen geworden. Dit jaar was een tegenvaller. Maar het goede gevoel overheerst. Om met mijn moeder na een moeilijk jaar voor haar op het veld te mogen lopen maakt het helemaal mooi. Nu vanavond met mijn familie genieten en terugdenken aan hele mooie jaren met Ajax.'

Fischer: 'ongelooflijk mooi gevoel, ik houd van doelpunten scoren'

Viktor Fischer wist na 550 dagen eindelijk weer te scoren in het eerste elftal van Ajax. En hij deed dat direct twee keer. 'Een heel bijzonder moment, een ongelooflijk mooi gevoel,' zo laat hij glunderend weten voor de camera van Fox Sports. 'Ik houd van doelpunten scoren.Het eerste doelpunt was een makkelijke. Ik stond gewoon te loeren op die bal en hoefde mijn voet alleen maar goed neer te zetten. Dat geeft vertrouwen. Dan wordt het tweede doelpunt veel makkelijker. Laten we hopen dat ik hiermee weer een stukje vooruit ben gegaan. Ik kijk al weer uit naar volgende week. Ik wil het mooi en goed afsluiten.'

Opstelling SC Cambuur Leeuwarden

Nienhuis, Pereira, Reijnen, Bijker ('46 Mac Intosh), Andriuskevicius, Van der Streek, El Makrini ('79 Barto), Steblecki, Rosheuvel, Ogbeche, De Ridder ('69 Bakker)

15  5 3-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.07. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.