Sigthorsson schiet Ajax naar gelijkspel in Zwolle

26 april 2015
-
-

Ajax slaagde er voor de vijfde wedstrijd op rij niet in om van PEC Zwolle te winnen. Dit keer werd het in Zwolle 1-1. Ajax sleepte het punt pas in de 89ste minuut binnen door de gelijkmaker van Kolbeinn Sigthorsson.

Ajax had het moeilijk tegen een goed combinerend PEC Zwolle. Ajax probeerde het lange tijd vanuit de omschakeling en had daar af en toe wel mogelijkheden mee. Vlak voor rust was El Ghazi met uitbraken dichtbij. De ploeg mocht echter de handen dichtknijpen met de 0-0.

Na rust zette Drost de thuisclub met een schot vanaf de zijkant al snel op voorsprong. Ajax moest tegen een steeds compacter spelend Zwolle op zoek naar de ruimte voor de gelijkmaker. Het ontbrak de ploeg aan de creativiteit en de finesse om de kansen te creëren. Toch was het uiteindelijk Sigthorsson die in de 89ste minuut alsnog de gelijkmaker voor Ajax binnenwerkte.

Ajax nu ook officieel zeker van voorronde Champions League

(Gepost door -)

Een van de spaarzame pluspunten van PEC Zwolle - Ajax was dat de ploeg met het gelijkspel tegen PEC Zwolle de tweede plaats en daarmee plaatsing voor voorronde van de Champions League heeft veiliggesteld. Door het gelijkspel van Feyenoord was dat overigens ook zonder het doelpunt van Sigthorsson een feit geweest.

Het volgend seizoen begint officieel met de derde voorronde van de Champions League op 28/29 juli 2015 en 4/5 augustus 2015.

De Boer: 'alsof ik tegen dovemansoren aan het praten was'

Frank de Boer had na het duel tegen PEC Zwolle weinig reden tot positivisme. 'We hebben niet goed gespeeld dat is duidelijk,' zo liet hij weten voor de camera van Fox Sports. 'Zwolle zat in de eerste helft beter in de wedstrijd en kregen een aantal goede mogelijkheden. Anderzijds kregen we in de eerste helft twee honderd procent kansen en zes mogelijkheden die 100% kansen hadden moeten worden. Waar we de verkeerde keuzes maakten. Daar hadden we juist op getraind deze week. We hadden er bewust voor gekozen iets terug te zakken en met snelle omschakeling gevaarlijk te worden.'

'Pas na 25 minuten gingen we pas staan hoe we hadden afgesproken. Dat heb ik ze in de rust ook wel gezegd. Het is alsof ik tegen dovemansoren aan het praten was. In de tweede helft zie je dat er wel meer controle is. Wanneer je dan achter komt, weet je dat zij meer reactievoetbal gaan spelen. Wij waren niet bij machte om tegen een compact elftal grote kansen af te dwingen. Die supervorm hebben we niet. Dan gooi je er een stormram in.'

De coach had er begrip voor dat Viktor Fischer als basisspeler in de spits nog niet het verschil kon maken. 'Ik denk dat hij wat gespannen was, hij was ook overijverig. Hij zakte te vroeg in in middenveld. De afstemming met Klaassen moet nog beter worden.'

Sigthorsson: 'het punt is het enige positieve van vandaag'

Kolbeinn Sigthorsson liet bij Fox Sports weten begrip te hebben dat hij weer terug moest naar de bank. 'Het is moeilijk om er weer naast te staan. Maar ik denk dat ik er inmiddels goed mee om kan gaan. Ik heb niet goed gespeeld de laatste weken. Ik wilde me na mijn blessure echt laten zien. Dat is niet gelukt. Viktor was zó goed op de laatste trainingen. Ik snap dat de trainer voor hem koos. Het is mooi voor Viktor dat hij weer kan spelen.'

'Voor mezelf ben ik ben blij dat ik met mijn doelpunt weer wat heb kunnen betekenen voor de ploeg. Het is mijn taak als ik erin kom om te proberen te scoren. Gelukkig is dat gelukt. Jammer dat we niet goed speelden en de wedstrijd niet wisten te winnen. Maar het punt is belangrijk, dat is het enige positieve van vandaag.'

Opstelling PEC Zwolle

Hahn, Van Polen, Lahm ('46 Van der Werff), Broerse, Van Hintum, Rienstra, Drost, Saymak ('75 Brama), Lukoki, Necid, Becker ('46 Thomas)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag PEC Zwolle - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 11 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.02. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.