Ajax laat opnieuw punten liggen in Utrecht: 1-1

5 april 2015
-
-

Ajax is er opnieuw niet in geslaagd te winnen in Utrecht. In de Galgenwaard werd het uiteindelijk 1-1 na een eigen doelpunt van Leeuwin en een treffer van Markiet vijf minuten voor tijd. Ajax gaf daarmee de zege in de slotfase alsnog weg.

In de eerste helft was FC Utrecht feller, maar had Ajax de beste mogelijkheden. Ricardo van Rhijn was dichtbij, maar schoot gehaast naast. Lasse Schone trof uit een vrije trap de lat. Vlak na rust kwam Ajax op voorsprong. Een corner van Schone werd door Klaassen doorgekopt. Leeuwin was verrast en frommelde de bal in eigen doel. Ajax leek voor het eerst in zes jaar in competitieverband weer eens te winnen, maar een slotoffensief van de thuisploeg werd Ajax fataal. Ajax liet zich terugdringen en zag uiteindelijk vijf minuten voor tijd de tegentreffer vallen.

Ranglijst: Ajax nog zes punten voor op Feyenoord met vijf duels te gaan

Na het gelijkspel tegen FC Utrecht is de voorsprong van Ajax op de nummer drie Feyenoord geslonken tot zes punten. De ploegen hebben nog vijf duels te gaan. Ajax speelt nog uit tegen Heracles, PEC Zwolle en FC Dordrecht en thuis tegen NAC en Cambuur.

1. PSV 29 73 77-25
2. Ajax 29 63 62-26
3. Feyenoord 29 57 52-28

Boilesen: 'doen onszelf tekort in de tweede helft'

(Gepost door -)

Aanvoerder Nicolai Boilesen sprak na afloop over een hele teleurstellende tweede helft. 'ER was veel vechtvoetbal vandaag. We speelden zeker in de tweede helft op de manier waarop FC Utrecht graag zou willen spelen. Uiteindelijk doen we onszelf tekort. We gaan met zijn allen bij de zestien staan en dat is niet ons soort voetbal. Ik ben heel teleurgesteld na deze tweede helft.'

'In de eerste helft vond ik het wel meevallen. Op een paar momenten waren we slordig. Maar we kwamen er ook bij vlagen goed uit. Dan volgde alleen de verkeerde keuze. In de tweede helft dwing je op vechtlust een doelpunt af, maar doe je je uiteindelijk zelf weer tekort.'

Bekijk interview Boilesen: Fox Sports

De Boer: 'maakten aanvallend de verkeerde keuzes in de tweede helft'

Frank de Boer gaf na afloop tegenover Fox Sports aan dat de ploeg het gelijkspel volledig aan zichzelf te wijten heeft. 'We hebben de zege in de tweede helft laten liggen omdat we aanvallend de verkeerde keuzes maakten. Met een 0-1 voorsprong moet je dit beter uitspelen. Dan krijg je de deksel op je neus. Dat kunnen we onszelf verwijten. Dat is meestal voetbalintelligentie en ervaring.'

De Ajax coach liet weten zich geen zorgen te maken over de tot zes punten geslonken voorsprong op Feyenoord. 'We moeten niet naar Feyenoord kijken en gewoon onze eigen wedstrijden winnen. Daar houd ik me meer mee bezig dan met Feyenoord.'

De Boer tevreden over middenveld, Sigthorsson niet goed genoeg

Frank de Boer liet na afloop weten niet tevreden te zijn geweest over zijn spits Kolbeinn Sigthorsson. 'Hij was niet goed genoeg vandaag. In het begin kreeg hij wel een knietje in zijn dijbeen. Maar toch verwacht je dat hij meer kan brengen. Hij heft wel veel kopduels gewonnen, dan moeten anderen daar beter op anticiperen. Maar hij moest betere keuzes maken in balbezit, dat gold overigens niet alleen voor hem, ook voor anderen.'

De coach was wel tevreden over de invulling van zijn middenveld. 'Je kijkt dan naar de tegenstander. Op het middenveld stond het goed met Serero in de controle en Klaassen meer aanvallend tegen hen. Daar was ik wel tevreden over. Serero speelde goed in de controle. Voor hem is dat zijn beste positie. Voor Davy misschien wel achter de spits of rechtshalf. Maar je kijkt altijd naar het team en de tegenstander.'

Opstelling FC Utrecht

Ruiter, Van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Hardeveld, Janssen ('81 Markiet), Ayoub, Diemers, Duplan ('25 Oar), Haller, Peterson ('64 Rubin)

Ajaxfanzone.nl: FC Utrecht - AjaxAjaxlife.nl: Fotoverslag FC Utrecht - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  4 0-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.20. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.