Ajax op laag tempo naar nipte 1-0 zege op ADO

22 maart 2015
-
-

Na de zware wedstrijd van donderdagavond in de Europa League had Ajax zondagmiddag moeite om het verschil te maken in de Arena tegen ADO. Pas tien minuten voor tijd wist Ajax de wedstrijd te beslissen.

Ajax speelde in een veel te laag tempo om het ADO moeilijk te maken. Pas in blessuretijd van de eerste helft moest de doelman van ADO voor het eerst echt aan de bak. ADO kwam voor een gelijkspel en kon het allemaal vrij gemakkelijk bijbenen.

Naarmate het duel vorderde in de tweede helft kwam ADO er meer uit. In de tweede helft kregen zowel ADO als Ajax enkele kansen. Tien minuten voor tijd viel eindelijk de bevrijdende treffer. Davy Klaassen verlengde een bal uit een vrije trap waarna Houtkoop de bal voor het laatste raakte voordat die in het eigen doel verdween. Na afloop zou het doelpunt als eigen doelpunt bestempeld worden. In de open slotfase ging ADO alsnog vol voor de 1-1. Ze kregen de kansen, net als Ajax het via de counter definitief had kunnen beslissen. Het zou uiteindelijk bij 1-0 blijven.

Ranglijst: Ajax komt op acht punten van PSV

Ajax heeft de achterstand door de zege op ADO teruggebracht naar acht punten. De ploeg profiteerde optimaal van de nederlaag van PSV bij Feyenoord. Met nog zes duels te gaan lijkt de achterstand echter te groot om nog te kunnen hopen op een mooi seizoenseinde.

De Boer: 'alles meer dan de tweede plaats zou ongelooflijk zijn'

(Gepost door -)

Frank de Boer liet tegenover Fox Sports weten niet te verwachten dat Ajax nog een rol kan spelen in de titelstrijd. Toch blijft hij met zijn ploeg tot het allerlaatste moment voor dat kansje gaan. "Als PSV de volgende wedstrijd verliest van FC Twente, dan worden ze misschien nerveus. Maar wij moeten gewoon veel winnen om tweede te worden. Alles wat we meer kunnen halen, dat zou alleen maar erg meegenomen zijn. Dat zou ongelooflijk zijn."

Opstelling ADO Den Haag

Hansen, Malone, Zuiverloon, Derijck, Meijers, Kristensen, Van Duinen, Alberg, Eduardo ('46 Houtkoop), Kramer, Iakovenko ('79 Jansen)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - ADO Den Haag

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.28. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.