Ajax laat naar zege op Excelsior: 1-0

8 maart 2015
-
-

Ajax heeft zondagmiddag in de eigen Arena met 1-0 gewonnen van Excelsior. De zege kwam pas zeven minuten voor tijd tot stand door een doelpunt van Anwar El Ghazi.

Ajax werkte een matige eerste helft af. Tegen een verdedigend Excelsior wist Ajax geen enkel schot tussen de palen af te leveren. De ploeg speelde in een te laag tempo om het Excelsior echt moeilijk te maken.

In de tweede helft was Bovenberg bij een spaarzame corner van Excelsior dichtbij een treffer. Zijn inzet belandde via Cillessen op de lat en werd er uiteindelijk door Klaassen uitgehaald. Aan de andere kant was Viergever dichtbij. Zijn inzet werd gestuit door doelman Damen. Het inbrengen van Zivkovic bleek uiteindelijk een goede wissel. Het was de spits die zeven minuten voor tijd de voorzet gaf van waaruit El Ghazi alsnog kon binnenkoppen.

Klaassen: 'ontbrak vandaag aan openingen'

Davy Klaassen was na afloop opgelucht dat de ploeg in de slotfase alsnog de drie punten had veiliggesteld. "Tot 30 meter van de goal was het spel prima. Daarna ontbrak het aan openingen," zo gaf hij aan bij Fox Sports. "De verrassing, de diepte in ons spel, ontbrak om de tegenstander echt pijn te doen. Liever winnen we natuurlijk met goed spel, maar het is lekker dat we de winst over de streep hebben getrokken."

De middenvelder liet weten dat zijn buikblessure hem geen parten meer speelt. Aanvankelijk werd gevreesd dat een buikoperatie niet zou kunnen wachten tot na de competitie. 'Dat moet wel lukken. Ik heb nu weer 90 minuten gespeeld. Ik voel me steeds beter. Ik heb alweer zin in donderdag,' zo liet hij enthousiast weten.

El Ghazi: 'fantastisch om matchwinnaar te zijn'

(Gepost door -)

Anwar El Ghazi had een moeilijke middag, maar was uiteindelijk wel de matchwinnaar. 'Het is natuurlijk fantastisch om matchwinnaar te zijn,' zo gaf hij aan bij Fox Sports. 'En om belangrijk te zijn voor het team. Dat is ook mijn taak. Dan is het toch wel iets extra's.'

'Na een moeilijke beginfase vond ik dat we wel goed in de wedstrijd kwamen. We waren op zoek naar de openingstreffer en dwongen aan. Excelsior is niet echt gevaarlijk geweest op een kans na van Bovenberg. We waren de bovenliggende partij vond ik, alleen scoorden we niet.'

Zelf was hij niet tevreden over zijn spel. Hij wist echter dat hij altijd beslissend kan zijn, ook in een mindere wedstrijd. 'Het was niet mijn dag vandaag. Kuipers heeft het goed gedaan, vind ik. Het was heel moeilijk. Gelukkig mag ik dan uiteindelijk toch beslissend zijn. De ontlading was groot na de treffer.'

De Boer: 'veel te weinig kansen gecreëerd'

Frank de Boer vond na afloop van het duel tegen Excelsior dat het spel tot aan de laatste fase goed was. 'Alleen gaat het om kansen creëren en scoren, dat hebben we veel te weinig gedaan," zo gaf hij aan bij Fox Sports.

"De eerste opbouwfase was goed, de tweede ook, maar het gaat om de derde. Dat je dreigend wordt rond het strafschopgebied en over de hele wedstrijd waren we dat maar sporadisch. Er was veel te weinig diepgang. Vaak loop je voor niets, maar vaak ook wel voor iets. Wil je iets creëren, dan zal je je voor elkaar moeten opofferen. Dan komt er nog meer ruimte op het middenveld en word je dreigend. Maar nu waren we tegen een muur aan het opboksen, waar we niet doorheen kwamen."

"Uiteindelijk hebben we niets weggegeven, behoudens die corner. Maar toen hadden we binnen een seconde ook weer de bal. Dus dat was heel goed verzorgd. Alleen gaat het om kansen creëren en scoren, wat we veel te weinig gedaan hebben."

Opstelling Excelsior

Damen, Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers, Bruins, Stans, Auassar ('62 Varela), Van Mieghem, Van Weert ('84 Vermeulen), Botaka

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - ExcelsiorAjaxfanzone.nl: Ajax - Excelsior

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 3-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.86. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.