Ajax verslaat PSV in Eindhoven: 1-3 !!

1 maart 2015
-
-

Ajax heeft zondagmiddag een heerlijke zege behaald in Eindhoven. Met de eigen tactiek van PSV versloeg Ajax de gastheren met 1-3. Kishna, Schone en El Ghazi waren doeltreffend voor een zeer effectief Ajax. De Amsterdammers brachten PSV daarmee het eerste puntenverlies van het seizoen toe in eigen huis en stelde daarmee hun eigen record veilig.

Ajax had het in de beginfase moeilijk tegen PSV, dat probeerde snel op voorsprong te komen. Jasper Cillessen stond echter zijn mannetje en wist van geen wijken. Na het openingsoffensief kwam Ajax steeds beter in de wedstrijd.De ploeg kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Bij een van die aanvallen kon Ricardo Kishna binnentikken na een uitstekende actie van El Ghazi. Ajax had daarna de controle op de wedstrijd en kreeg via Milik nog een kans.

Na rust zocht de thuisclub naar de gelijkmaker. Ajax gaf geen grote kansen weg, maar had moeite om onder de druk uit te komen. De irritatie bij de Eindhovenaren werd groter naarmate de tijd verstreek. Zo had Maher rood kunnen en misschien wel moeten krijgen voor natrappen. Scheidsrechter Makkelie liet echter heel veel toe, zo ook dit.

Na een uur spelen moest Milik met een hamstringblessure van het veld. Invaller Schone bleek een gouden wissel voor Frank de Boer. Eerst wist hij met een vrije trap van grote afstand de onderkant van de lat te raken. Een minuut later kopte De Jong een voorzet van Willems binnen voor de gelijkmaker. Ajax leek even te wankelen, maar het was Schone die de ploeg weer op voorsprong zette. Uit zijn tweede vrije trap was het wel raak. Zijn schot werd door de muur geschampt, waardoor hij onhoudbaar was voor Zoet.

PSV moest toen helemaal komen. Ajax kreeg vervolgens de mogelijkheden de ruimte te benutten en de wedstrijd definitief te beslissen. Dat gebeurde uiteindelijk in de 91ste minuut toen El Ghazi e 1-3 binnenschoot en het feestje echt gevierd kon worden.

Ranglijst: voorsprong op nummer drie blijft zes punten

Met de zege in Eindhoven op PSV blijft Ajax voorlopig veilig op de derde plaats. AZ is Feyenoord inmiddels voorbij gegaan en staat nu derde. De ploeg volgt op zes punten van Ajax.

Matchwinnaar Schone: 'vertrouwen in mijn vrije trap'

(Gepost door -)

Voor de camera van Fox Sports liet matchwinnaar Lasse Schone weten dat hij dacht dat het bij de eerste vrije trap al raak was. "Ik dacht: 'Die gaat erin'. Ik had er vertrouwen in. Hij voelde wel lekker. Die Nike-ballen schieten lekker. Dan is het balen als nog geen twee minuten later de 1-1 erin vliegt." Uiteindelijk was het alsnog raak uit een vrije trap. "Er zat wat geluk bij, maar hij zat erin en dat is het belangrijkste. Ik ben blij dat ik weer belangrijk kon zijn voor de ploeg. Het ging de afgelopen maand iets minder, maar ik werk hard om het om te draaien. De laatste 3 wedstrijden speelde ik als spits, terwijl iedereen weet dat dat niet mijn positie is. Het was een tijdelijke oplossing."

Hamstringblessure voor Milik

Matchwinnaar Lasse Schone kwam in het veld voor Milik. De Poolse spits moest na een uur spelen naar de kant vanwege een hamstringblessure. Na afloop was de ernst van de blessure nog niet duidelijk. 'Ik heb er veel last van. Maar laten we er het beste van hopen. Morgen zal de ernst moeten blijken.'

De Boer: 'het gaat uiteindelijk om de drie punten'

Frank de Boer was na afloop voor de camera van Fox Sports uiteraard tevreden met de zege. 'Natuurlijk wil je mooi voetbal spelen, maar het gaat uiteindelijk om de drie punten. Dat is gebeurd vandaag, daar zijn we heel blij mee. Het was vrij effectief vandaag.'

Veel vragen gingen na afloop over de moeite die de ploeg had in de tweede helft. 'Met de tweede helft ben ik niet blij. Het is een goede les voor het team dat verdedigen een slechte raadgever is. We gingen achteruit lopen. We kwamen er niet uit en dan moet je hopen op een geluksuitval. Die zijn er een paar geweest, maar verder was het heel povertjes. In de eerste helft was het zeker gelijkwaardig. We kregen veel ruimte om goed te voetballen en dat hebben we ook gedaan. Dat wilden we in de tweede helft weer zien, maar dat lukte helemaal niet.'

De Ajax coach denkt niet dat de zege nog veel verschil maakt in de titelstrijd. 'We staan nog elf punten achter. Als je PSV zo ziet, denk ik niet dat ze heel veel punten gaan verspelen. Maar als ze dat doen, dan moeten wij zorgen dat we er staan.'

Complimenten had de Ajax coach voor Anwar El Ghazi. 'Knap hoe El Ghazi zich heeft opgesteld, ook toen hij in de spits kwam te spelen. Hij was aanspeelpunt, heel lastig te bespelen. Dat hij zichzelf beloond met een hele mooie goal is mooi voor hem.'

Ajaxfanzone.nl: psv - AJAXAjaxlife.nl: Fotoverslag PSV - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.89. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.