Opnieuw puntenverlies voor Ajax: 1-1 in Tilburg

22 februari 2015
-
-

Ajax heeft opnieuw puntenverlies geleden. Dit keer bleef de ploeg in Tilburg steken op een 1-1 gelijkspel. En weer ging het in de tweede helft mis voor Ajax.

De thuisploeg probeerde het op vechtlust Ajax moeilijk te maken. Voetballend wisten de Amsterdammers er wel uit te komen en de beste kansen te creëren. El Ghazi en Schone kregen uitstekende kansen, waarbij de eerste nog de paal trof. In de 37ste minuut was het eindelijk raak, Milik was opnieuw trefzeker voor Ajax uit een assist van Schone.

Net als zo vaak in 2015 ging het in de tweede helft weer mis. Een omhaal van Ondaan die net naast ging was al een signaal. Vervolgens was het Messaoud die profiteerde van een misser van Viergever en Willem II langszij bracht. In het vervolg ging Willem II voor de winst. Op de counter kreeg Ajax op zijn beurt goede kansen om zelf toe te slaan. Met name El Ghazi had voor doelman Lamprou moeten scoren. In de slotminuten kreeg Armenteros nog een unieke kans op 2-1, maar hij miste.

Ranglijst: achterstand Ajax loopt op naar veertien punten

Ajax gaat met een achterstand van veertien punten volgende week naar PSV toe voor de topper PSV - Ajax. Ook bij een zege volgende week lijken de titelkansen dus nihil. Ajax moet ondertussen meer letten op de ploegen onder hen. AZ volgt op zes punten van Ajax, Feyenoord kan zich daarbij voegen als ze thuis van Excelsior winnen.

Uitslag: 1-1 (0-1)

0-1 Arkadiusz Milik ('37)
1-1 Messaoud ('52)