Belangrijke zege Ajax op FC Twente: 4-2

15 februari 2015
-
-

Ajax heeft een belangrijke zege behaald op FC Twente. In de Amsterdam Arena won Ajax verdiend met 4-2 van de subtopper. Daarmee is de tweede plaats voorlopig veiliggesteld.

AL in de zesde minuut kwam Ajax op achterstand. Corona kon ondanks de aanwezigheid van rechtsback Tete vrij ongehinderd binnenkoppen uit een voorzet. De vrees dat het weer mis zou gaan bij Ajax was onterecht. De ploeg rechtte de rug en stond binnen het kwartier op voorsprong. Eerst was het Viergever die uit een assist van Kishna ongenadig hard binnenschoot. Vervolgens schoot de uitstekend spelende Bazoer uit een voorzet van Sinkgraven de 2-1 binnen.

Voor rust drong FC Twente al aan voor de gelijkmaker. Vlak na rust zou die ook vallen. Nadat Cillessen Castaignos nog had afgehouden van een treffer kon Ziyech uit de rebound de gelijkmaker binnenschieten. Ajax wist zich opnieuw op te richten. Het was Ricardo Kishna die profiteerde van een fout van Ter Avest en de 3-2 binnenschoot. Bij een volgende snelle aanval wist hij ook de 4-2 binnen te schieten en de zege veilig te stellen. Dat was direct ook het 5.000ste doelpunt van Ajax in de eredivisie.

[Foto's] Sfeerdoeken bij Ajax - FC Twente

Ranglijst: Ajax doet goede zaken voor de tweede plaats

Ajax heeft met de zege op FC Twente hele goede zaken gedaan voor de tweede plaats. De ploeg staat nu acht punten voor op Feyenoord en AZ. De twee achtervolgers verloren net als de nummer vijf, zes en zeven PEC Zwolle, Heerenveen en FC Twente.

Opstelling FC Twente

Stevens, Ter Avest ('76 Ebecilio), Lachman, Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ziyech, Tapia, Ould-Chikh ('65 Mokhtar), Castaignos, Corona

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - FC TwenteAjaxfanzone.nl: Ajax - Twente

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  4 4-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.98. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.