Ajax komt goed weg in Deventer: 1-2

8 februari 2015
-
-

Ajax is goed weggekomen in Deventer. In de 88ste minuut trapte de verhuurde doelman Mickey van der Hart over de bal heen bij een terugspeelbal waardoor Ajax alsnog op 1-2 kwam.

Na een goede openingsfase van de thuisploeg had Ajax de eerste helft in handen. Ajax kwam op voorsprong via een doelpunt van El Ghazi die een diagonale bal voor het doel van Ricardo Kishna simpel kon binnentikken. Ajax leek in de eerste helft de wedstrijd al te beslissen. In de eerste helft kreeg de ploeg weer wat terug van haar eigen spel.

Na rust zakte Ajax weer weg. De Eagles speelden agressiever en creëerden daar ook kansen uit. Ajax slaagde er mede door het vele balverlies niet in om onder de druk van de thuisploeg uit te voetballen. Via een prachtig doelpunt van Overgoor kwam de thuisploeg langszij. Ajax leek voor het vierde duel op rij af te stevenen op puntenverlies. Twee minuten voor tijd kwam er hulp uit onverwachte hoek. Verhoek schoot de bal terug op Mickey van der Hart. De door Ajax verhuurde doelman zag de bal vlak voor hem door een polletje opstuiten waardoor hij finaal over de bal trapte. De bal rolde vervolgens rustig achter Van der Hart in het doel.

De Boer: 'zo kom je niet vaak aan de drie punten'

(Gepost door -)

Frank de Boer had in de eerste helft een aardig Ajax gezien. In de tweede helft kon de ploeg dat niet volhouden en had het uiteindelijk een misser van doelman Van der Hart nodig om de drie punten binnen te halen. 'Zo kom je niet vaak aan drie punten,' zo beaamde de Ajax coach voor de camera van Fox Sports. Hij had te doen met de verhuurde doelman. 'het is zeer sneu voor Mickey. Dit is een van de verschrikkelijkste momenten voor een doelman om mee te maken. Het was echt een hele aardige hobbel. Daar kan je als keeper helemaal niets aan doen. Voor de rest heeft hij een puike wedstrijd gespeeld.'

'Met name in de eerste helft hebben we een heel goed Ajax gezien, dat zich alleen niet heeft beloond met meerdere doelpunten. In de tweede helft verloren we opnieuw de grip op de wedstrijd. We gaven zelf simpele ballen weg, waardoor zij het gevoel krijgen dat er nog wat te bereiken is. Je geeft hen hoop en dat hoeft er maar een bal verkeerd te vallen. Dat roepen we af over onszelf. Maar we zijn ieder geval een stuk beter voor de dag gekomen als de wedstrijden van vorige week. Ik heb wel het gevoel dat we een stap in de juiste richting hebben genomen. We moeten dit nu wel 90 minuten gaan volhouden.'

Boilesen: 'probeerde iedereen op scherp te zetten'

Nicolai Boilesen was de aanvoerder in Deventer vanwege de schorsing van Niklas Moisander. 'Ik vond ons in de eerste helft goed spelen,' zo gaf hij aan bij Fox Sports. 'Er was veel beweging en genoeg kansen. In de tweede helft lieten we het weer lopen en daardoor komt GA Eagles weer terug in de wedstrijd. Dat is niet goed.'

'In de tweede helft probeerde ik met mijn acties om de spelers op scherp te krijgen. Ik voelde dat het weer uit ons handen glipte. Dan moeten de ervaren spelers opstaan. Maar dat lukte niet.' In de slotfase trapte hij na zijn wissel een tafeltje omver. 'We zitten in een slechte fase en dan vind ik dat we 90 minuten alles moeten geven. Ik was boos dat dat niet gebeurt. Door boosheid en teleurstelling kwam die frustratie eruit na de wissel.'

Schone: 'bevalt me prima in de spits'

De drie punten kwamen als geroepen voor Ajax na drie duels zonder zege. 'Die punten hadden we hard nodig,' zo erkende Lasse Schone bij Fox Sports. 'Niet alleen voor de ranglijst, maar ook voor onszelf om vertrouwen te kweken. We speelden een goede eerste helft. We hadden onszelf alleen iets meer moeten belonen. Zoals vaker bij Ajax was het tweede helft ee stuk minder. Dan komen ze via een fantastische goal op 1-1. Waar het de laatste tijd vaak tegenzat, zit het nu op het einde mee.'

Waar de terugval aan ligt, kan de Deen ook niet verklaren. 'Het doorjagen van de eerste helft kost heel veel energie en kracht. Maar dat zouden we bijna twee helften vol moeten kunnen houden. Maar dat lukt niet. Ik heb er geen verklaring voor. Nu blijft het tot laatste minuut spannend.'

Voor de tweede wedstrijd op rij stond de Deen in de spits. 'Ik denk dat ik een goede eerste helft speelde. Ik werd goed ingespeeld en was vast aan de bal. Daardoor werden we ook vaak gevaarlijk. In de tweede helft kwam vaak de lange bal en ik ben natuurlijk geen heer en meester in de lucht. Dit is mijn tweede wedstrijd in de spits. In die positie heb je natuurlijk andere looplijnen. Daar moet je gewend aan raken. maar het bevalt me prima. Als dit is wat het team nodig heeft doe ik dat graag. Als we voetballen zoals in de eerste helft is dat een fijne positie.'

Uitslag: 1-2 (0-1)

0-1 Anwar El Ghazi ('24)
1-1 Overgoor ('76)
1-2 Onbekend ('88)

Opmerkelijk: ('88) Verhoek schiet in eigen doel, Van der Hart trapte finaal over terugspeelbal

Opstelling Go Ahead Eagles

Van der Hart, Nieuwpoort, Vriends, van der Linden, Schenk, Overgoor, Duits ('71 Reimerink), Rijsdijk ('75 Schalk), Turuc, Plet ('80 Kolder), Verhoek

Ajaxfanzone.nl: Fotoverslag Go Ahead – AjaxAjaxlife.nl: Fotoverslag Go Ahead Eagles - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 22 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.23. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.