Ajax lijkt het helemaal kwijt: 1-0 nederlaag bij Vitesse

1 februari 2015
-
-

Ajax lijkt het na de winterstop helemaal kwijt. De ploeg verloor vrij kansloos met 1-0 uit bij Vitesse. De achterstand op PSV is daardoor opgelopen tot negen punten.

In een heel matige wedstrijd kon Ajax nauwelijks indruk maken. De ploeg kwam geen moment in haar eigen spel. Net als tegen Feyenoord wist Ajax pas halverwege de tweede helft voor het eerst tot een schot op doel te komen. Ajax speelde in een veel te laag tempo en was de bal bij balbezit binnen de kortste keren alweer kwijt. Verdedigend gaf het daarentegen niet veel weg tegen een dominerend Vitesse.

In de tweede helft was er aanvankelijk geen verandering in het spelbeeld. Naarmate de tweede helft vorderde kwam Ajax wat meer aan aanvallen toe. Dat leverde prompt een kans op voor El Ghazi die de paal trof. Vijf minuten viel alsnog het doek voor Ajax. Invaller Djurdjevic kreeg in het centrum de bal. Hij controleerde de bal met zijn arm en wipte hem langs zijn tegenstander om vervolgens onhoudbaar hard binnen te schieten. De handsbal werd over het hoofd gezien door de scheidsrechter. Ajax kon het vervolgens in de slotminuten niet meer rechtzetten.

'83 Djurdjevic voor Traoré

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Vitesse - AjaxAjaxfanzone.nl: Fotoverslag Vitesse – Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.