Ajax krijgt afstraffing in beker: 0-4 tegen Vitesse

18 december 2014
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft donderdagavond in de achtste finales een pijnlijke afstraffing gekregen van Vitesse. In de Amsterdam Arena werd het maar liefst 0-4 voor Vitesse. Op de ruime nederlaag was nauwelijks iets af te dwingen. Ajax kwam pas na een uur spelen toe aan het eerste schot op doel. Aanvallend wist Ajax niets klaar te maken. Verdedigend gingen de spelers individueel diverse malen pijnlijk in de fout. met name het centrum Veltman - Denswil liet het lelijk liggen donderdagavond.

Bij rust was het al 0-2 voor Vitesse. De ploeg zette vanaf het begin druk op Ajax en had het meeste balbezit. In de 22ste minuut opende de ploeg de score nadat Traoré Veltman aftroefde. Na een reeks van fouten bij Ajax kon Labyad met een verwoestend afstandschot op slag van rust de 0-2 maken. In de tweede helft verdubbelden Traoré en Qazaisjvili na nieuwe fouten aan Ajax-zijde op pijnlijke wijze de score naar 0-4.