14 december 2014
-
-

(Gepost door -)

Ajax heeft zondagmiddag de lunchwedstrijd tegen FC Utrecht met 3-1 weten te winnen. FC Utrecht bood goed tegenstander, maar Ajax won uiteindelijk verdiend met 3-1.

FC Utrecht was in de beginfase op karakter gevaarlijk tegen Ajax. De ploeg van Frank de Boer wist echter onder de druk uit te voetballen en speelde uiteindelijk een goede eerste helft. Het was Thulani Serero die Ajax met een afstandsschot na een kwartier spelen op voorsprong zette. Nog geen vijf minuten later was het 2-0 toen Davy Klaassen een combinatie met Arek Milik uitstekend afrondde. Ajax speelde uitstekend en het leek wachten op meer doelpunten.

Uit het niets kwam FC Utrecht terug in de wedstrijd. Rubin rondde een steekpass van Duplan goed af voor de 2-1. Dat gaf de tegenstander vertrouwen. Na rust was de ploeg uit de Domstad dichtbij de gelijkmaker. De beste kans was voor Kum die de paal trof. Ajax had het in die fase moeilijk. Nadat De Boer ingreep door El Ghazi en Riedewald in te brengen voor Kishna en Andersen was het snel gedaan. Binnen de minuut zorgde El Ghazi met zijn eerste actie voor de beslissing in de wedstrijd. Hij trok met een sleepbeweging naar binnen en rondde vervolgens uitstekend af voor de 3-1. In de slotfase kreeg Ajax alle ruimte om verder uit te lopen. De ploeg liet het echter bij de 3-1 tegen de angstgegner van weleer.

El Ghazi: 'ben gierig voor de goal'

Anwar El Ghazi zorgde als invaller voor de beslissende treffer in de wedstrijd. Hij deed dat met zijn eerste actie toen hij nog koud in het veld stond. 'Als je erin komt moet je proberen belangrijk te zijn en het verschil te maken,' zo geeft hij aan voor de camera van Fox Sports. 'Ik kreeg de bal van Davy na dom balverlies van FC Utrecht. Ik kon hem meegeven naar Ricardo, maar hij maakte veel ruimte voor mij. Daardoor besloot ik met een sleepbeweging naar binnen te gaan en te schieten. Daarna kwamen de emoties wel los. Ik ben gewoon heel erg blij weer terug te zijn.'

Het scorend vermogen van El Ghazi was al diverse malen belangrijk voor Ajax. 'Ik ben gewoon heel erg gierig voor de goal. Ik wil altijd in de zestien zijn en probeer altijd mijn doelpuntje mee te pakken. Als je gewoon je meters maakt en voor het doel komt, is alles mogelijk.'

Over het spel van zijn ploeg was de aanvaller slechts gematigd tevreden. 'Het was wisselvallig vandaag. Ik vond dat we heel erg goed begonnen. Het positiespel was heel goed en we creëerden de nodige kansen. Na de 2-1 ging het bergafwaarts en was het erg slordig. Na rust begonnen we weer iets beter. In de laatste fase zag het er erg rommelig uit. Het allerbelangrijkste is echter dat we gewonnen hebben.'

De Boer: 'blij met de zege, maar tweede helft zeer matig'

Frank de Boer had na afloop voor de camera van de NOS gemengde gevoelens. Hij was blij met de zege, maar was niet te spreken over het spel in de tweede helft. "De tweede helft was zeer, zeer matig. Toen stonden we natuurlijk wel 2-1 voor. De eerste helft hebben we gecontroleerd en toen hebben we de goals gemaakt. Met een beetje geluk maak je er nog een meer. Uit het niets valt dan de 2-1. Het ging misschien wel te gemakkelijk. Je moet dat ritme blijven zoeken. In de tweede helft hebben we een paar keer geluk gehad dat het geen 2-2 werd. Wij waren toen gewoon heel slordig. Uit het niets maken wij dan de 3-1. Daarna konden we bijna bij elke aanval op de keeper af. Dat speelden we heel slecht uit, dan kan het zo 5-1, 6-1 worden.'

'Het was heel slordig, we maakten teveel verkeerde keuzes. Ik was blij met de gouden wissel. Je weet dat El Ghazi heel doelgericht is. Uiteindelijk zijn we heel blij met 3-1. Dat is het belangrijkste. Zeker in een Europese week is dat goed en waren we zeer terecht de winnaar. Maar ik had na de 2-1 liever een goed vervolg gezien, Dat was er niet vandaag.'

Opstelling FC Utrecht

Ruiter, Kum, Leeuwin, Markiet ('46 Letschert), Van der Maarel, Janssen, Ayoub, Oar, Duplan, Rubin, Peterson ('75 Verbeek)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - FC UtrechtAjaxfanzone.nl: Ajax - FC Utrecht

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 3-1 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.20. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.