Duur puntenverlies in Den Haag: 1-1

30 november 2014
-
-

Ajax heeft zondagmiddag duur puntenverlies geleden in Den Haag. Ajax liet de thuisclub in de tweede helft terug in de wedstrijd komen en moest vervolgens vijf minuten voor tijd de gelijkmaker nog incasseren.

Ajax begon goed aan het duel in Den Haag. na acht minuten stond Ajax al op voorsprong. Via een soort trainingsaanval kwam kreeg Klaassen de kans binnen te schieten. Kishna gaf de voorzet op Milik, die de bal teruglegde en Klaassen binnen liet schieten. In het vervolg van de eerste helft was Ajax sterker, maar verzuimde het verder afstand te nemen van de thuisploeg.

Na rust gooide ADO de schroom van zich af en kreeg het de gelegenheid van Ajax om zich weer in de wedstrijd te spelen. Cillessen voorkwam tot twee keer toe een gelijkmaker, maar moest uiteindelijk vijf minuten voor tijd passen toen topscorer Kramer uiteindelijk na een aanval over diverse schijven de 1-1 kon binnenwerken. Het was vervolgens te laat voor Ajax om nog iets te forceren.

Ajax laat kans op de koppositie liggen

Ajax heeft de kans laten liggen om koploper te worden in de eredivisie. Omdat PSV - Feyenoord voorlopig niet gespeeld wordt, had Ajax weliswaar met een duel meer de koppositie kunnen pakken. Door het gelijkspel is Ajax nu slechts op e e n punt gekomen van PSV.

Uitslag: 1-1 (0-1)

0-1 Davy Klaassen ('8)
1-1 Kramer ('85)