Messi maakt het verschil in de Arena: 0-2

5 november 2014
-
Champions League
-

Ajax is al na vier duels in de loodzware Champions League poule uitgeschakeld voor overwintering. Dat overkwam de club nog niet eerder zo snel. Een thuisnederlaag tegen Barcelona werd Ajax fataal: 0-2. Messi zorgde voor beide doelpunten.

Na een moeizaam begin speelde Ajax uitstekend in de Amsterdam Arena. Met lef en agressie zette de ploeg van Frank de Boer druk op Barcelona. In het eerste half uur had de ploeg een voorsprong verdiend. Daarvoor waren er de kansen ook. Het zat Ajax ook niet mee met de scheidsrechter. Tot twee keer toe werd een strafschop geclaimd, maar wilde de scheidsrechter daar niet aan.

Barcelona profiteerde tien minuten voor rust van een fout van Cillessen, De keeper kwam uit zijn keepersgebied, maar had hem niet. De bal werd vervolgens voorgegeven op Messi die simpel kon binnenkoppen. In het vervolg kon Ajax niet meer aanzetten om de druk van het eerste half uur weer terug te krijgen. Met het doelpunt kreeg Barcelona het vertrouwen en meer controle over de wedstrijd.

Toch kwamen er halverwege de tweede helft weer kansen voor Ajax. Met name invaller Milik was gevaarlijk. Zijn kopbal belandde echter op de paal. Twintig minuten voor tijd was het gedaan. Joel Veltman pakte net als vorig jaar tegen Barcelona zijn tweede geel en dus rood. Dit keer was dat echter bij een achterstand. Met tien man kon Ajax weinig meer afdwingen. Barcelona speelde de overtal situatie uit en kon uiteindelijk met de 0-2 van opnieuw Messi de punten meenemen.

[video] Doelpunten Messi tegen Ajax

Ajax al uitgeschakeld in Champions League, 3e in de poule

Ajax is door de nederlaag tegen Barcelona inmiddels uitgeschakeld voor overwintering. De ploeg rest nu nog de strijd om de derde plaats die recht geeft op overwintering in de Europa League. In de poule van Ajax won PSG thuis met 1-0 van APOEL door een vroeg doelpunt.

Opstelling FC Barcelona

Ter Stegen, Alves ('83 Correia), Bartra, Mascherano, Alba, Rakitic ('80 Rafinha), Busquets, Xavi, Neymar ('75 Pedro), Messi, Suarez

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - FC BarcelonaAjaxfanzone.nl: Ajax - Barcelona

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 11 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.