Ajax wint met 4-0 van Dordrecht

1 november 2014
-
-

Ajax heeft zaterdagavond in de Amsterdam Arena met 4-0 gewonnen van FC Dordrecht. Na een rode kaart (2x geel) voor Lima na een uur spelen kon Ajax na een moeizame 1-0 makkelijk naar 4-0 uitlopen via Schone (2x), Veltman en Andersen.

FC Dordrecht begon zoals het had aangekondigd aanvallend. De ploeg speelde met lef en kreeg de eerste kans. Het was Ajax echter dat op voorsprong kwam. Na twintig minuten werd El Ghazi op rechts weggestuurd. In plaats van voor eigen gewin te gaan legde hij de bal uitstekend af op de meegekomen Schone, die vervolgens simpel kon binnen tikken. Al voor rust had Ajax minimaal op 2-0 moeten staan via kansen voor onder meer Klaassen en Van Rhijn.

Nadat FC Dordrecht een enorme kans miste op de gelijkmaker, werd de wedstrijd beslist. Lima kreeg zijn tweede geel en moest er met rood vanaf. Ajax kon vervolgens simpel uitlopen. Met tien man was Dordrecht niet meer bij machte het te belopen. Lasse Schone tekende via een prachtige vrije trap voor de 2-0. Vervolgens verhoogden Veltman en Andersen de score nog naar 4-0, waardoor er toch nog een mooie uitslag op de borden kwam te staan.

Ranglijst: Ajax blijft tweede

Ajax blijft na de ruime zege op FC Dordrecht tweede op de ranglijst. De achterstand op PSV bedraagt e e n punt, maar de Eindhovenaren spelen later zaterdagavond nog thuis tegen ADO Den Haag. Achter Ajax spelen de nummer drie en vier Feyenoord en PEC Zwolle tegen elkaar in De Kuip.

Opstelling FC Dordrecht

Kurto, Fortes, Haddad, Lima, Peersman ('29 Pisas), Ojo, Van Overeem, Van Haaren, Meulens ('66 Troost-Ekong), Lieder ('73 Toure), Ten Voorde

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - FC DordrechtAjaxfanzone.nl: Fotoverslag Ajax-Dordrecht

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.