Topper Twente - Ajax eindigt in 1-1 gelijkspel

18 oktober 2014
-
-

Ajax heeft in de topper in Enschede gelijkgespeeld. Net als vorig seizoen eindigde het duel in 1-1 na een voorsprong voor de thuisclub. Sigthorsson scoorde vlak voor zijn wissel voor de belangrijke treffer van Ajax.

Ajax had het in de eerste helft moeilijk met de thuisclub. FC Twente zocht vanaf het begin de aanval. Dat leek aanvankelijk wel gevaarlijk, maar niet voor kansen te zorgen. Na een kwartier was het dan toch raak. Corona kwam goed naar binnen en krulde de bal uitstekend in de verre hoek langs Cillessen. FC Twente zakte na de voorsprong in. De ploeg ging meer op de counter spelen. Ajax combineerde, maar vond nauwelijks ruimte voorin om gevaarlijk te worden.

Na rust zette Ajax er een tandje bij. FC Twente kon het in het vervolg van de wedstrijd steeds minder belopen. De ploeg moest het vele werk van de eerste helft bekopen. Nadat Klaassen eerst nog de paal had geraakt, was het vervolgens Sigthorsson die voor zijn man kwam en struikelend de bal langs keeper Marsman kreeg. Ajax leek in die fase door te kunnen stoten naar de 1-1. FC Twente wist de rug te hechten en kwam toch weer terug in de wedstrijd. Ajax slaagde er daardoor niet meer in de 1-2 te forceren.

Ranglijst: Ajax moet vrezen voor tweede plaats

Ajax staat na het gelijkspel uit bij FC Twente tweede op de ranglijst. De ploeg moet echter vrezen voor verlies van die tweede plaats. PEC Zwolle, Cambuur en Heerenveen zouden Ajax zondag eventueel voorbij kunnen.

Opstelling FC Twente

Marsman, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Ebecilio, Ziyech, Mokotjo ('88 Engelaar), Corona ('46 Mokhtar), Castaignos, Miyaichi ('62 Kusk)

Ajaxfanzone.nl: Twente - AJAXAjaxlife.nl: Fotoverslag FC Twente - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 21 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.