Ajax blijft op 0-0 steken tegen PEC Zwolle

5 oktober 2014
-
-

Ajax heeft opnieuw niet kunnen winnen van PEC Zwolle. Dit keer had de ploeg wel een behoorlijk overzicht, maar kon het dat niet op het scorebord tot uitdrukking brengen. Het duel eindigde dan ook in 0-0.

In de openingsfase waren er kansen voor Necid en Sigthorsson. Daarna konden beide ploegen die start niet doortrekken. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Ajax meer overwicht. De ploeg leek voor rust af te stevenen op een voorsprong.

In de beginfase na rust had Ajax het moeilijk met PEC. Het duurde even voordat Ajax de wedstrijd weer kon domineren. Toen Ajax het spel weer in handen had was het Sigthorsson die dichtbij de 1-0 was. Zijn inzet eindigde echter op de kruising. In het vervolg had Ajax het overwicht, maar kon het daaruit veel te weinig kansen afdwingen om de zege af te dwingen. Het zou daarom bij 0-0 blijven.

Ranglijst: Ajax tweede op twee punten van koploper

Ajax ziet door het gelijkspel koploper PSV uitlopen naar twee punten voorsprong. Ajax heeft evenveel punten als PEC Zwolle, maar een beter doelsaldo.

[video] De Boer: we misten een beetje de frisheid

(Gepost door -)

[video] Veltman: 'We verdienden het om te winnen'

Excuses El Ghazi voor 'trieste wanvertoning'

Via Twitter maakte Anwar El Ghazi zijn excuses aan de fans van Ajax voor de 'trieste wanvertoning' tegen PEC Zwolle. De jonge aanvaller viel 20 minuten voor tijd in voor Schone, maar kon het verschil niet maken. "Ik leer van mijn fouten, elke keer opnieuw. Geloof me," zo liet hij zelfbewust weten.

Opstelling PEC Zwolle

Hahn, Van Polen, Van der Werff, Broerse ('46 Sainsbury), Van Hintum, Lam, Drost, Rienstra, Saymak ('24 Lukoki), Necid, Thomas

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - PECAjaxfanzone.nl: Ajax – PEC Zwolle

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 15 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 0-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.15. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.