Ajax via drie goals Sigthorsson naar 2-5 zege in Breda

27 september 2014
-
-

Ajax heeft de uitwedstrijd in Breda tegen NAC met 2-5 gewonnen. Kolbeinn Sigthorsson tekende voor drie van de vijf treffers. Hij had er nog veel meer kunnen maken, met onder meer een gemiste penalty.

NAC en Ajax waren een half uur aan elkaar gewaard. Binnen twee minuten tijd stond Ajax op 0-2. Eerst was het Van Rhijn die net als tegen Feyenoord met een dwarrelbal van afstand wit te scoren. Vervolgens verdubbelde Sigthorsson de score nadat hij goed voor zijn man kwam. Vijf minuten voor rust zorgde de IJslander ook voor de 0-3 na een assist van Klaassen.

Na rust verzuimde Ajax verder uit te lopen. Zo miste Sigthorsson een penalty, hij schoot hoog over. Toen Perica voor de 1-3 zorgde leek het nog even spannend te kunnen worden. Veltman zorgde met een kopbal echter weer voor de veilige 1-4. De 2-4 van opnieuw Perica gaf NAC nieuwe hoop, maar het was te laat om de wedstrijd spannend te maken. In de slotfase kon Sigthorsson met zijn derde van de avond de 2-5 op het bord zetten.

[video] De Boer zag bij vlagen goed Ajax

Ranglijst: Ajax op tweede plaats

Ajax blijft na de zege op NAC tweede op de ranglijst. De ploeg werkte met de 2-5 ook nog eens aan het doelsaldo dat inmiddels +6 bedraagt.