Ajax overleeft in De Kuip: 0-1

21 september 2014
-
-

Ajax heeft een gelukkige zege behaald in de Klassieker. Via een vroeg doelpunt van Van Rhijn wist Ajax aan het langste eind te trekken. Feyenoord was op veel fronten beter, maar wist niet te scoren in De Kuip.

Ajax lag vanaf het begin onder vuur. Feyenoord raakte in de eerste tien minuten maar liefst drie keer de lat. Tussendoor was het Ajax dat op voorsprong kwam. Na vijf minuten legde Ricardo van Rhijn van 25 meter aan voor een vrije trap en schoot hij hem prachtig binnen. Feyenoord bleef in het vervolg van de eerste helft sterker. Toch was het El Ghazi die dicht bij de 0-2 was.

In de rust zette Frank de Boer wat dingen recht. Dat zorgde ervoor dat de ploeg meer controle had achterin. Aanvallend bleef Ajax echter vrij onmachtig. Feyenoord kreeg in de slotminuut nog twee uitgelezen kansen op de gelijkmaker, maar de thuisclub kon het net niet vinden. De drie punten gaven een heerlijk gevoel. De manier waarop de zege tot stand kwam dwingt echter tot nadenken komende week.

Ranglijst: Ajax klimt naar tweede plaats

Ajax is na de 'gestolen' overwinning naar de tweede plaats op de ranglijst gestegen. De ploeg staat na het loodzware openingsprogramma slechts drie punten achter op koploper PSV.

Ajaxfanzone.nl: feyenoord – AjaxAjaxlife.nl: Fotoverslag Feyenoord - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.