Milik schiet Ajax naar 2-1 zege op Heracles

13 september 2014
-
-

Ajax heeft na twee nederlagen op rij weer eens weten te winnen. De ploeg won in de eigen Arena met 2- van Heracles, maar moest in de slotfase nog 'billenknijpen'.

Ajax begon goed aan de wedstrijd. Binnen een minuut stond de ploeg al op voorsprong. het was Milik die er goed inkleunde en voor de verdediger kwam. Hij ging vervolgens goed door en schoot knap binnen in de verre hoek. Ajax verzuimde vervolgens om afstand te nemen van Heracles. Dat gebeurde in blessuretijd van de eerste helft alsnog toen Milik ook direct maar zijn tweede competitiedoelpunt voor Ajax maakte.

Naarmate de tweede helft vorderde zakte Ajax verder weg. Toen Heracles via een kopbal van Weghorst vijf minuten voor tijd op 2-1 kwam was 'leiden in last'. Heracles zette druk en Ajax wist het even niet meer. Met man en macht haalde de ploeg uiteindelijk het fluitsignaal en sleepte het de drie punten binnen.

Zimling maakt debuut voor Ajax

Nikki Zimling heeft zaterdagavond in het duel tegen Heracles Almelo zijn debuut gemaakt in het shirt van Ajax. Frank de Boer bracht hem na een uur spelen in het veld voor Nicolai Boilesen. Nick Viergever verhuisde daardoor naar de linksbackpositie.

Milik scoort snelste doelpunt Ajax sinds 2001

Arek Milik maakte binnen de minuut zijn eerste competitietreffer in dienst van Ajax. De Poolse spits maakte daarmee het snelste doelpunt van Ajax sinds 2001, zo meldt statistiekenbureau Infostrada. Toen was het Nikos Machlas die al in eerste minuut scoorde.

Ranglijst: Ajax voorlopig vijfde

Ajax heeft met de zege optimaal geprofiteerd van de nederlagen van de concurrenten PSV (uit bij PEC Zwolle) en Feyenoord (thuis tegen Willem II). De ploeg staat na de wedstrijd op zaterdag vijfde op de ranglijst, al kunnen er zondag nog ploegen voorbij komen.

Opstelling Heracles Almelo

Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Engberink, Bruns ('71 Bel Hassani), Pelupessy ('80 Sibum), Fledderus, Tannane ('74 Navratil), Weghorst, Linssen

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Heracles AlmeloAjaxfanzone.nl: Ajax-Heracles

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.