Onnodig puntverlies tegen FC Utrecht: 1-1

5 mei 1935
-
-

Ajax heeft zondagmiddag voor het eerst dit seizoen punten verloren in de competitie. En opnieuw was het FC Utrecht die de ploeg in de Arena van een zege afhield nadat die ploeg ook al succesvol was in de strijd om de Super Cup. Het uiteindelijke 1-1 gelijkspel was volledig tegen de verhouding in en onnodig. Ajax zette de ploeg vast en creerde vele kansen en mogelijkheden. Slechts Pienaar wist er daar een van de te scoren halverwege de tweede helft.

Ajax kwam in de 21ste minuut op achterstand toen Heitinga in de fout ging en Douglas de 0-1 kon scoren. Ajax zette vervolgens nog eens extra aan om op zoek te gaan naar de gelijkmaker en meer. De kansen daarop kwamen volop. De ploeg had voldoende creativiteit en afwisseling om het elftal van FC Utrecht uiteen te spelen. In de laatste pass en de afronding was de ploeg echter te onzorgvuldig.

Achterin was het nog enkele keren slordig onder andere via Heitinga die een kans weggaf. Maar die stonden niet in verhouding tot het overwicht dat Ajax had in de Arena. De ploeg verzuimde eigenlijk alleen de kansen af te maken.

Dat zal de komende dagen uitgebreid doorgesproken worden in Amsterdam, maar het geeft ook dat dat het Ajax weinig zorgen hoeft te baren. En dat de ploeg ten opzichte van de concurrentie geen puntverlies heeft opgelopen, maakt het des te beter te dragen.

Bekijk het wedstrijdverslag van minuut tot minuut via de link hieronder op het scorebord.

Pienaar voorkomt achterstand op concurrentie

De goal van Steven Pienaar hield de schade enigszins beperkt. Ajax is evenwel er niet in geslaagd te profiteren van het puntverlies van Feyenoord en PSV. Voordat Ajax in de Arena niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel, kwam Feyenoord goed weg in Arnhem met een 1-1 gelijkspel en kwam PSV zaterdagavond niet verder dan 2-2 in Breda.

Gelegenheidsaanvoerder Heitinga wijt gelijkspel aan gebrek aan geluk

John Heitinga, die bij afwezigheid van Van der Vaart en Gal?sek de aanvoerdersband mocht dragen, vond dat Ajax het zichzelf onnodig moeilijk had gemaakt. ,,Met name in de eerste helft leden we veel balverlies. We schakelden niet snel genoeg terug en maakten veel foutjes. Het doelpunt van Utrecht ontstond uit een miscommunicatie tussen Zlatan en mij. Hij bood zich aan, ik wilde hem aanspelen en er zat een Utrechter tussen. De bal kwam vervolgens bij Darl Douglas die snel uitbrak en een mooi doelpunt maakte. Op dat moment dekten we niet kort genoeg.", aldus Heitinga op Ajax.nl

Koeman: defensie kinderachtig

Ronald Koeman haalde na afloop van het duel uit naar zijn elftal en met name naar zijn defensie, zo staat te lezen op NU.nl. Hij noemde zijn defensie "kinderachtig". "Nationaal komen we met deze manier van spelen misschien nog wel weg, maar als we ons zo blijven opstellen hebben we in de Champions League niets te zoeken." Koeman gaf aan dat een speler als Heitinga dan inmiddels wel international is, maar nog een lange weg te gaan heeft.

OFA.nl: OFA Ajax - FC UtrechtF-side.nl: Ajax-fc utrecht 1-1

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 1 van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.