Ajax begint seizoen goed met ruime zege op Vitesse: 4-1

10 augustus 2014
-
-

Landskampioen Ajax is de nieuwe competitie goed begonnen. In de Arena werd Vitesse met 4-1 verslagen. Sinds 2011 had Ajax in eigen huis niet meer gewonnen van Vitesse. Ajax had het zondag bij periodes moeilijk, maar won uiteindelijk dus heel ruim.

Vitesse kreeg voor rust de beste kansen. Kenneth Vermeer moest diverse malen uitstekend optreden om een achterstand te voorkomen. Vervolgens was het nieuweling Nick Viergever die Ajax op voorsprong bracht. Hij deed wat Vitesse verzuimde. Bij een goede voorzet van Ligeon dook hij centraal voor de goal op en kon hij behendig in de verre hoek tikken.

Kort na rust was het Lasse Schone die opnieuw voor een belangrijk doelpunt zorgde. Uit een vrije trap zorgde hij voor de 2-0. Tussendoor raakte Kashia nog de lat, maar vervolgens was het Van der Hoorn die de wedstrijd besliste. De veelbekritiseerde verdediger bekroonde een behoorlijk optreden met de 3-0. Nadat de ploeg Vejinovic toeliet iets terug te doen met de 3-1 was het Lasse Schone die Ajax in de slotfase op 4-1 bracht en daarmee Ajax direct naar de koppositie op de ranglijst schoot.

[video] Spuitbus Van Boekel werkt niet

[Foto] Ajacieden blij met zege

Ajax na eerste speelronde direct koploper

Ajax is na de eerste speelronde direct koploper in de eredivisie. De ploeg heeft van de zeven winnende teams het beste doelsaldo, en dat met een duel tegen Vitesse achter de rug. Volgende week volgt de wedstrijd tegen AZ, de nummer twee van de ranglijst.

[video] Vermeer: 'Lekker om zo te beginnen'

Uitslag: 4-1 (1-0)

1-0 Nick Viergever ('40)
2-0 Lasse Schöne ('48)
3-0 Mike van der Hoorn ('62)
3-1 Vejinovic ('84)
4-1 Lasse Schöne ('87)