Ajax nog niet klaar voor seizoen: 1-0 verlies tegen PEC Zwolle

[video] Spelers Ajax en PEC met kind op rug

(Gepost door -)

Om aandacht te vragen voor spierziektes bij kinderen betreden de spelers van Ajax en PEC Zwolle voorafgaand aan de Johan Cruijff-schaal het veld met een kind op hun rug.

De Boer: 'Ajax te slordig'

Frank de Boer was na afloop niet te spreken over de manier waarop de ploeg veel te vaak balverlies leed in de opbouw. 'Wij waren te slordig in de eerste fase, daar wacht PEC Zwolle op,' zo gaf hij aan voor de camera van Fox Sports. 'In de eerste helft was het gelijkwaardig. We hadden veel meer balbezit, maar we waren niet vast genoeg.'

'Ik vond het de tweede helft wel beter gaan. Alleen leid je dan op cruciaal moment weer balverlies. Na de 1-0 achterstand moet ik zeggen dat we wel het initiatief hebben genomen. Dan zie je dat er meer lef komt, vooral aan de linkerkant kwam er meer beweging en dreiging. We moeten dat alleen niet na 60 minuten, maar vanaf het begin tonen. Ze hebben er alles aan gedaan om de gelijkmaker te forceren, moet ik wel zeggen. Dan weet je dat je achterin nog kansen weggeeft. Het belangrijkste is dat het balverlies in de opbouw moet beter. En ik weet zeker dat dat ook gaat gebeuren. Het is alleen jammer dat het op zo'n moment nu gebeurt.'

Schone: niet in paniek raken

Lasse Schone gaf na afloop van de teleurstellende wedstrijd tegen PEC Zwolle aan dat Ajax nu vooral niet in paniek moet raken. "Dit was niet absoluut goed. Maar we moeten ons niets laten aanpraten. De kwaliteit is er, alleen kwam het er vanavond niet uit. We hebben een goede voorbereiding gedraaid en die blijft staan ondanks deze wedstrijd waarin we veel te weinig hebben gecreëerd. In fases speelden we vanavond te statisch en te voorspelbaar. Dat moeten we de komende week analyseren en dan zijn we echt wel klaar voor Vitesse."

Opstelling PEC Zwolle

Boer, Van Polen, Sainsbury, Broerse, Van Hintum, Saymak, Mokotjo, Drost, Rienstra, Thomas ('62 Karagounis), Nijland ('68 Ioannidis)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag PEC Zwolle - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 4-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.46. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.