Ajax laat NEC in leven met 2-2 gelijkspel

3 mei 2014
-
-

Landskampioen Ajax heeft de competitie afgesloten met een 2-2 in eigen huis tegen NEC. De Nijmegenaren redden daarmee voorlopig hun vege lijf van degradatie.

In een duel waarin voor Ajax niets meer op het spel stond, begon De Boer met het gelegenheidsduo Van der Hoorn / Blind achterin. NEC kwam er nauwelijks uit, maar daar waar het eruit kwam was het bijna direct raak.

Ajax kwam al na 9 minuten op voorsprong. Leiwakeabessy kopte in eigen doel. Ajax kon na alle festiviteiten niet meer voluit gaan en liet NEC daarmee in leven. De tegenstander probeerde vooral de ruimtes klein te houden om nog in de wedstrijd te blijven.

In de tweede helft moest NEC wel komen. Dat gaf Ajax ook wat meer ruimte. Uit het niets kwam NEC een kwartier voor tijd langszij via Jahanbakhsh. Ajax zette vervolgens aan om de sportieve plicht toch te doen. Dat leverde vlak daarna al de 2-1 op via Bojan. Vlak voor het einde was het Jahanbakhsh die met een schot NEC redde van de ondergang.

Opstelling NEC

Johnsson, Gravenberch, Van Eijden, Nielsen ('84 Higdon), Leiwakabessy, Stefanik ('59 Jahanbakhsh), Palsson, Rieks, Conboy, Jantscher ('70 Hemlein), Castillion

sthcrw.nl: Fotoverslag Ajax - NEC (2-2)Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - NEC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.