Ajax geeft eerste knock-out, wint topper tegen PSV: 1-0

19 januari 2014
-
-

Frank de Boer wilde 2014 beginnen met twee knock-outs in de eerste week tegen de concurrenten Ajax en Feyenoord. Tegen PSV wist Ajax de eerste knock-out alvast te maken. De ploeg won na een moeizame eerste helft en een veel betere tweede helft
uiteindelijk met 1-0. Kolbeinn Sigthorsson tekende na ruim een uur spelen
voor de enige treffer.

Na een voortvarend begin van Ajax ging PSV steeds meer druk zetten. Ajax had daardoor moeite in het eigen spel te komen. De ploeg maakte fouten in de opbouw en dat zorgde voor snel reactievoetbal bij de PSV'ers. Jasper Cillessen stond echter steeds op de goede plaats en bleek opnieuw weer eens uiterst betrouwbaar. Zelf kwam Ajax ook wel enkele malen gevaarlijk door. Op slag van rust was Serero heel dicht bij de openingstreffer. Hij schoof de bal in kansrijke positie naast.

In de tweede helft kreeg Ajax het duel eindelijk echt onder controle. PSV had in de eerste helft de krachten vergooid en Ajax liet het zich niet meer gebeuren dat het de controle weggaf. Het was zoeken naar de openingstreffer voor Ajax. Die zou in de 64 minuut komen. Schone gaf op rechts een bal uit de lucht in een keer blind voor. Hij vertrouwde erop dat Sigthorsson bij de eerste paal zou opduiken. Dat deed de IJslander, die vervolgens in de verre hoek binnenkopte. In het vervolg had Ajax de kansen om het duel definitief te beslissen. Dat bleef mede door goed optreden van PSV doelman Zoet uit. Zelf gaf Ajax op een wat weifelende laatste minuten na weinig meer weg. Daarmee waren de eerste drie punten van 2014 een feit en was de knock-out uitgedeeld. De ploeg schakelde PSV definitief uit voor de strijd om de bovenste plaatsen. Volgende tegenstander voor de knock-out is Feyenoord in het bekertoernooi.

Ranglijst: Ajax blijft KOPLOPER

Ajax blijft ook na de eerste wedstrijd in 2014 koploper. Ajax moest winnen aangezien de concurrentie aan de kop van de ranglijst eerder in het weekend met meer of minder moeite al hun duels hadden weten te winnen. De ploeg deed wat gevraagd werd en won met 1-0 van PSV. Op doelsaldo blijft Ajax daardoor koploper, voor Vitesse.

'86 Christian Poulsen voor Thulani Serero

Zoet, Arias, Bruma, Rekik, Willems, Park ('83 Hiljemark), Schaars, Maher ('86 Bakkali), Ruiz ('75 Narsingh), Locadia, Depay

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - PSVF-side.nl: Foto's AJAX-psv
Ajaxfanzone.nl: Supportersfotoverslag Ajax - psv

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 2-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.81. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.