19 december 2013
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft simpel de kwartfinale van de KNVB beker weten te bereiken. In de achtste finales werden de amateurs van IJsselmeervogels met 0-3 verslagen. Ondanks dat de amateurclub uitstekend tegenstand bood, werd het nooit een wedstrijd. Dat kwam doordat Ajax binnen tien minuten al op een 0-2 voorsprong kwam via doelpunten van Fischer en Hoesen. In de tweede helft zorgde Fischer met zijn tweede doelpunt voor de 0-3 en daarmee de definitieve beslissing.

A1-talent Riedewald debuteert in eerste elftal

Jairo Riedewald heeft donderdagavond tegen IJsselmeervogels zijn debuut mogen maken in het eerste elftal van Ajax. De A1-speler mocht 17 minuten voor tijd Daley Blind komen vervangen als linksback.

Riedewald is de 27ste speler waarop Frank de Boer dit seizoen een beroep doet.

Opstelling IJsselmeervogels

Zonneveld, Tol ('65 Rutgers), Van Noord, Hollart, Kuipers ('65 Van der Wal), Van de Laar, Van Toor ('46 Burgerhout), de Harder, Kurbegovic, Ahahaoui, Verheijdt

Ajaxfanzone.nl: Fotoverslag IJsselmeervogels - AjaxAjaxlife.nl: Fotoverslag IJsselmeervogels - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 12 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.