Ruime uitzege voor Ajax in Den Haag: 0-4

1 december 2013
-
-

Ajax heeft in Den Haag de tweede uitzege van het seizoen behaald. Ajax was veel sterker en op de 0-4 was dan ook weinig af te dingen.

Ajax had een overwicht en 'prikte' met regelmaat richting het doel van ADO. Het was Davy Klaassen die Ajax al na tien minuten op voorsprong bracht, nadat Serero een bal slim had doorgekopt. Het duurde vervolgens tot de 34ste minuut alvorens Ajax weer kon juichen. Fischer wist met een hard schot het net te vinden. ADO kwam goed weg toen Kramer na een elleboogstoot op Cillessen gespaard werd. De Ajax-keeper kon gelukkig verder.

Met opportunisme was ADO optisch wel gevaarlijk. De Amsterdammers kwamen echter geen moment echt in de problemen. Ricardo van Rhijn kon na een fout van Coutinho de 0-3 maken. In de 90ste minuut mocht invaller Bojan zijn rentree bekronen met de vierde en laatste treffer van de wedstrijd.

Ranglijst: Ajax blijft tweede op twee punten van Vitesse

Na de uitzege op ADO Den Haag blijft Ajax tweede op de ranglijst. Ook Vitesse wist te winnen en behoudt twee punten voorsprong op Ajax. Ajax liep wel weer uit op onder andere AZ en PSV, die hun duels verloren.

Opstelling ADO Den Haag

Coutinho, Malone, Beugelsdijk, Wormgoor, Meijers, Zuiverloon, Gehrt, Alberg ('76 Gouriye), Van Duinen, Kramer ('76 Schet), Cabral

Ajaxlife.nl: Fotoverslag ADO Den Haag - AjaxAjaxfanzone.nl: Fotoverslag ADO Den Haag - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 15 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 0-4 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.36. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.