Makkelijke zege Ajax op Heracles: 3-0

23 november 2013
-
-

Ajax heeft zaterdagavond in de Arena een simpele zege behaald op Heracles Almelo. Het werd uiteindelijk 3-0 door doelpunten van Hoesen, Fischer en Klaassen.

Ajax kreeg de start die het wenste. Al na twee minuten legde Danny Hoesen de openingstreffer in het net. Hij moest zich bewijzen, zo had De Boer vooraf laten weten. Al direct zal een last daarmee van zijn schouders zijn afgevallen. Ajax kon vervolgens een makkelijke avond tegemoet gaan. Toch duurde het tot de tweede helft alvorens de score verdubbeld werd. Ajax verzuimde in de eerste helft het grote overwicht om te zetten op het scorebord.

Na rust lukte dat wel. Het was eerst Viktor Fischer die na twee kansen gemist te hebben, de derde wel simpel in mocht tikken. Vervolgens zorgde Davy Klaassen voor de 3-0. Daarmee kreeg Ajax het screverschil in de wedstrijd dat het meer dan verdiende.

Ranglijst: Ajax in ieder geval tot zondagmiddag koploper

Ajax is in ieder geval tot zondagmiddag koploper. AZ kwam thuis tegen Roda JC niet verder dan een 2-2 gelijkspel, door twee rode kaarten beëindigde de ploeg de wedstrijd met negen man. Vitesse zou Ajax zondag wel kunnen passeren bij een zege uit bij Go Ahead Eagles.

Opstelling Heracles Almelo

Pasveer, Schenkeveld, Streutker, Veldmate, Davidson ('60 Dorda), Quansah, Bruns ('67 Bel Hassani), Rienstra, Rosheuvel, Uth ('75 Amoah), Linssen

F-side.nl: Foto's AJAX-HeraclesAjaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Heracles Almelo
sthcrw.nl: Foto's Ajax - Heracles Almelo

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 62 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.