6 november 2013
-
Champions League
-

Ajax heeft in de Amsterdam Arena de hoop op overwintering levend gehouden. De ploeg won met 1-0 en is daarmee weer volledig in de race in de poule.

Ajax kende voor rust zoals gewoonlijk bijna het meeste balbezit. Toch kon het uit het overwicht vrij weinig goede mogelijkheden creëren. Via vrije trappen van Denswil en met name een kopbal van De Jong was Ajax nog het meest gevaarlijk.

Na rust was het eerst in korte tijd Celtic dat een grote kans om zeep hiel en vervolgens aan de andere kant Schone die Ajax op de verdiende 1-0 voorsprong zette. Dat deed de Deen na een prachtige combinatieaanval over meerdere schijven. Schone werd vervolgens vrijgespeeld en kon de 1-0 achter doelman Forster schuiven.

In het vervolg ontstond er een meer open duel, waarbij er kansen voor beide ploegen ontstonden. De beste kansen waren voor Ajax met een kopbal van De Jong en een bal op de paal van Denswil. Achterin heerste Veltman als een veldheer, hij was net als afgelopen weekend de opvallende uitblinker.

Ajax stijgt naar derde plaats in de poule

In de andere wedstrijd won Barcelona met 3-1 van AC Milan. Ajax behoudt daarmee nadrukkelijk nog de kansen op overwintering in Europa. De tweede plaats is nodig voor overwintering in de Champions League. Bij een derde plaats mag Ajax is de ploeg uitgeschakeld in de CL, maar mag het als troostprijs door naar de Europa League.

Opstelling Celtic

Forster, Lustig, Ambrose, Van Dijk, Izaguirre, Stokes ('73 Boerrigter), Kayal ('77 Ledley), Mulgrew, Commons ('81 Pukki), Forrest, Samaras

Ajaxfanzone.nl: Fotoverslag Ajax - CelticAjaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Celtic
F-side.nl: Foto's AJAX-Celtic

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 22 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.