29 oktober 2013
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft in de Amsterdam Arena dinsdagmorgen een simpele zege behaald op ASWH. In de derde ronde van de KNVB beker werden de amateurs met 4-1 verslagen.

In een matige wedstrijd kwam Ajax op voorsprong via een doelpunt van Fischer. De schrik sloeg even om de oren toen ASWH na een half uur langszij kwam. Van Dommelen profiteerde van een fout van Denswil en schoof met een harde schuiver de 1-1 binnen. De debuterende Van der Hart kon de goal niet meer voorkomen. Nog voor rust wist Ajax haar zaken echter op orde te krijgen. Danny Hoesen zorgde uit een pass van Denswil voor de 2-1. Vlak voor rust zorgde Siem de Jong voor de derde treffer.

In de tweede helft kwam Ajax geen moment meer in de problemen. Al kon de ploeg het zelf ook niet meer opbrengen om voluit te gaan. Kolbeinn Sigthorsson zorgde nog voor de vierde treffer nadat Fischer hem had vrijgesteld.

Donderdagavond loting vierde ronde KNVB beker

Ajax gaat door de winst op ASWH in de balletjes voor de loting voor de vierde ronde van de KNVB beker. Deze zal donderdagavond laat plaatsvinden en te zien zijn op Veronica en Fox Sports.

Snelle terugkeer Ligeon van korte duur, back loopt verrekking aan rechterenkel op

(Gepost door -)

De sneller dan verwachte terugkeer van Ruben Ligeon bleek van korte duur. Al snel in de eerste helft liep de rechtsback een verrekking op aan zijn rechterenkel. Ligeon was net teruggekeerd van een teenblessure. Hoe lang hij uit de roulatie is, is nog onduidelijk.

De Boer: 'logisch, maar jammer dat we in tweede helft niet meer konden brengen'

Frank de Boer liet voor de camera van Fox Sports weten zich verder niet druk te maken over het duel tegen ASWH. 'Eerste helft vond ik dat we wel goed speelden. We hadden een hoog tempo. Ondanks dat de ruimtes heel klein waren probeerden we de spits snel in te spelen. Ik denk dat we aardig wat kansen hebben gecreëerd.'

'In de tweede helft was dat duidelijk niet het geval. Dat is jammer voor het publiek. Aan de andere kant is dat ook logisch. Je weet dat zij niet veel meer kunnen en dan word je slordiger. Dan is de concentratie flink weg. Dat moet je accepteren, hoe moeilijk dat ook soms is. Als je in de tweede helft hetzelfde kan brengen, wordt het 10-0. Nu bleef het bij een doelpunt in de tweede helft. Jammer, maar dit moeten we verder vergeten en focussen op Vitesse.'

Van der Hart: 'hier heb ik al die jaren hard voor gewerkt'

Na afloop stond er een blije Mickey van der Hart voor de camera van Fox Sports. 'Dit is heel bijzonder. Ik heb hier al die jaren hard voor gewerkt. Ik ben er eigenlijk wel trots op dat het nu zover is. Veel familie was aanwezig op de tribune. Ik denk dat opa Cor boven wel trots op me is,' zo sprak hij met liefde over zijn opa, die jaren uitkwam voor Ajax.

Opstelling ASWH

Doedee, G. van de Werp, Van Stokkum, Van Muyen, Bevaart ('64 Van Dommelen), J. van de Werp ('64 Brouwer), Van Lare, Van den Bosch, Van Driel ('76 Scheurwater), De Borst, Van Dommelen

15  4 4-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.35. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.