Ruime overwinning voor landskampioen: 2-5 tegen Willem II

18 augustus 1935
-
-

Ajax heeft zondag het eerste duel als landskampioen met een ruime 2-5 gewonnen in Tilburg van Willem II. De ruststand was 1-1. Soetaers bracht de Amsterdammers op voorsprong in de 37e minuut. Willem II kwam op slag van rust op gelijke hoogte door Caluw?, die inschoot na een door Stekelenburg gestopte strafschop. Na rust kwam Ajax op 1-2 door invaller Obodai (53e minuut). Toch kwam Willem II opnieuw terug via een doelpunt van Van den Eede in de 71e minuut na matig ingrijpen van De Jong en Maarten Stekelenburg. In de slotfase liep Ajax uiteindelijk nog makkelijk uit via Obodai (73e minuut), Ibrahimovic (82e minuut) en De Ridder (90e minuut) kwam de 2-5 eindstand op het scorebord.

Ajax eindigt seizoen met 25 overwinningen

Ajax is het seizoen geeindigd met 25 overwinningen. Van de 34 duels werden er vijf gelijkgespeeld en vier verloren. Ze eindigden met 79 goals voor en 31 goals tegen.

Ajax: Tom?s Gal?sek

Maarten Stekelenburg, Zdenek Grygera, Nigel de Jong, Johnny Heitinga, Maxwell, Tom?s Gal?sek, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart ('46 Anthony Obodai), Daniel de Ridder, Zlatan Ibrahimovic, Tom Soetaers ('61 Victor Sikora)

Opstelling Willem II

De Vlieger, Wau ('67 v.d.Eede), v.Mosselveld, v.Nieuwstadt, Jaliens, D.Mathijssen, Caluw?, Victoria, Denneboom ('71 Denissen), Quinn ('67 Sjoekov), Hadouir

F-side.nl: Fotoverslag Willem II-Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.