Ajax heeft verlengingen nodig tegen Volendam: 4-2

25 september 2013
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft na een moeizame wedstrijd zich weten te kwalificeren voor de derde ronde van de KNVB beker. Ajax had verlengingen nodig om in de Arena FC Volendam van zich af te schudden.

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax. De ploeg was heer en meester in de Arena. Het kwam op 1-0 via een doelpunt van Lucas Andersen, de enige speler woensdagavond die zijn man echt voorbij kwam. Ajax verzuimde in de eerste helft de wedstrijd echt te beslissen.

Dat zou Ajax duur komen te staan. In de tweede helft kroop Volendam steeds verder uit de schulp. Ajax verloor de controle en Volendam werd zelfs gevaarlijker. Dat leverde dan ook uiteindelijk halverwege de tweede helft de gelijkmaker op. Het was juist Robert Muhren, familie van, die voor de gelijkmaker zorgde. Dat moet een bijzonder moment zijn geweest voor de familie Muhren. In het vervolg had Volendam misschien nog wel de beste kansen op de winnende treffer. Deze bleef uit waardoor verlengingen noodzakelijk werden.

Drie minuten in de eerste verlenging was het opnieuw Muhren die Volendam in de Arena zelfs op voorsprong zette. Een echec voor Ajax moest gevreesd worden. Binnen enkele minuten zette Ajax echter orde op zake. Het was Schone die met een goed geplaatste vrije trap voor de 2-2 zorgde. In de slotfase van de tweede verlenging zorgde Ajax voor de definitieve beslissing. Het was eerst Hoesen acht minuten voor tijd en vervolgens opnieuw Schone die het duel eindelijk beslisten in het voordeel van Ajax.

Donderdagavond loting 3e ronde KNVB beker

Donderdagavond zal de manager competitiezaken van de KNVB de loting verrichten voor de 3e ronde van de KNVB beker. Dat zal in De Kuip gebeuren na afloop van Feyenoord - FC Dordrecht. De loting zal naar verwachting rond 23.30 uur plaatsvinden.

Uitslag: 1-1 (1-0)

1-0 Lucas Andersen ('27)
1-1 Muhren ('67)
1-2 Muhren ('94)
2-2 Lasse Schöne ('97)
3-2 Danny Hoesen ('112)
4-2 Lasse Schöne ('115)

Opmerkelijk: Na 90 minuten 1-1, na verlengingen 4-2