Pijnlijke 4-0 nederlaag Ajax in Eindhoven

22 september 2013
-
-

Ajax heeft een pijnlijk nederlaag geleden in Eindhoven. In het Philips Stadion werd het 4-0 voor PSV. Bij rust was de stand nog 0-0 met een beter spelend Ajax.

In de eerste 20 minuten was PSV de betere. Ajax kende teveel balverlies, waarna PSV vanuit de omschakeling diverse grote kansen kreeg. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Ajax steeds meer controle en waren er van daaruit enkele mogelijkheden. De ploeg miste opnieuw die echte scherpte voorin om tot grote uitgespeelde kansen te komen.

Na rust ging het helemaal mis voor Ajax. In de 53ste minuut was er een opeenstapeling van fouten achterin. De laatste was voor Vermeer die naar de bal grabbelde en daardoor Matavz in staat stelde de 1-0 binnen te tikken. Binnen tien minuten was het vervolgens gebeurd. Ajax was het even helemaal kwijt. De ploeg werd weggetikt en moest tegengoals van Willems en Hiljemark slikken. Vervolgens was de wedstrijd direct gespeeld. Park maakte er nog 4-0 van, waarna de wedstrijd op slot ging.

Een pijnlijke nederlaag voor Ajax. Opnieuw liet de ploeg zien goede fases in de wedstrijd af te wisselen met enorm zwakke.

Ranglijst: Ajax op zevende plaats

Na de ruime nederlaag van Ajax uit bij PSV is Ajax gezakt naar de zevende plaats op de ranglijst. De achterstand op Ajax bedraagt vier punten.