Ajax wint met 2-1 van koploper PEC

14 september 2013
-
-

Ajax heeft in de Amsterdam Arena de inhaalrace een vervolg gegeven met een zwaarbevochten 2-1 zege op koploper PEC Zwolle. In een duel dat meerdere gezichten kende trok Ajax aan het langste eind.

Ajax startte uitstekend aan de wedstrijd en was de eerste 20 minuten veel sterker. Dat leverde onder andere kansen op voor Fischer en Denswil. Halverwege de eerste helft kwam PEC Zwolle steeds meer in de wedstrijd en werd het gevaarlijker. Het zorgde zelfs voor de gelijkmaker maar de 0-1 van Saymak werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd. Vermeer ging bij dat moment in de fout.

Na rust kwam Ajax beter uit de verf. Toch was het Benson die voor PEC Zwolle twee goede kansen had op de openingstreffer. Vervolgens kwam Ajax in vier minuten tijd op 2-0. Eerst was het Serero die ietwat gelukkig raak schoot. Vervolgens belandde een schot van Sigthorsson via de paal en Van der Werff in het doel van PEC. De koploper kreeg daarna enkele kansen op de gelijkmaker. Doordat die uiteindelijk, via Gravenbeek, pas in de 89ste minuut viel, hoefde Ajax niet meer te vrezen voor het weggeven van punten.

Ranglijst: Ajax nog slechts twee punten achter PEC

Ajax zit al weer heel dicht achter de kop na de zege tegen koploper PEC Zwolle. De achterstand op de ploeg uit Zwolle bedraagt nog slechts twee punten.

Opstelling PEC Zwolle

Begois, Van Polen, Lachman, Van der Werff ('79 Labylle), Van Hintum, Mokotjo, Klich, Achenteh, Saymak, Benson ('69 Fernandez), Nijland ('72 Gravenbeek)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - PEC ZwolleAjaxfanzone.nl: Supportersfotoverslag Ajax - PEC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.