Ajax morst punten in Heerenveen: 3-3

23 augustus 2013
-
-

Ajax heeft ook in de tweede uitwedstrijd van het seizoen punten laten liggen. De ploeg speelde na een veelbewogen wedstrijd met 3-3 gelijk in Heerenveen. Het duel kende vele gezichten, uiteindelijk lijkt het doelpuntrijke gelijkspel een logische.

Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor Ajax. Na 17 minuten stond Ajax al op een 0-2 voorsprong. Heerenveen keeper Nordfelt ging twee keer enorm in de fout waardoor achtereenvolgens Moisander en Sigthorsson konden score. In die fase was Heerenveen rijp voor de sloop.

Het gemakkelijke begin suste Ajax echter in slaap. Een moment van onachtzaamheid bracht Finnbogason uit het niets vrij. Hij zorgde voor de 1-2. Binnen het half uur stond het ook 2-2 via diezelfde Finnbogason. Heerenveen ging door en kon via een geplaatst afstandschot van Eikrem zelfs nog voor rust de 3-2 maken in het spectaculaire duel. Ajax was de controle van de beginfase toen al lang en breed kwijt.

In de rust had De Boer heel wat te repareren. Met een defensieve verzetting en Serero in plaats van Schone kreeg Ajax de controle in de wedstrijd terug. In een minder spectaculaire tweede helft ging Ajax gecontroleerd op zoek naar een resultaat, Heerenveen bleef via de counter gevaarlijk. Ajax kreeg halverwege de tweede helft via een strak afstandschot van Eriksen de verdiende gelijkmaker. In het vervolg kon het kwartje beide kanten opvallen. Waar Ajax het betere van het spel had was Heerenveen gevaarlijker. Het was doelman Vermeer die zijn ploeg bij enkele kansen van de Friezen op een gelijkspel hield.

Ranglijst: Ajax voorlopig vierde met zeven uit vier

Ajax staat voorlopig op een vierde plaats op de ranglijst met zeven punten uit vier duels.

Veel scouts op de tribune bij Heerenveen - Ajax

Heerenveen - Ajax bracht een leger aan scouts naar Friesland. Volgens het Algemeen Dagblad waren delegaties aanwezig van onder andere Manchester United, Valencia, Villarreal, Milan, Inter, Paris SG, Schalke en Wolfsburg.

Opstelling SC Heerenveen

Nordfelt, Van Anholt, Otigba, Kruiswijk, Dijks, De Roon, Ziyech ('83 Kums), Eikrem ('76 Van den Berg), Slagveer ('71 Wildschut), Finnbogason, Van la Parra

Ajaxfanzone.nl: Fotoverslag sc Heerenveen - AjaxAjaxlife.nl: Fotoverslag sc Heerenveen - Ajax
F-side.nl: Heerenveen-Ajax (3-3)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.