Ajax door 0-2 in Breda heel dicht bij titel

27 april 2013
-
-

Ajax is door een 0-2 zege in Breda wel heel dicht bij de titel gekomen. Na een 0-0 ruststand won de ploeg met 0-2 via een doelpunt van Sigthorsson en een eigen treffer van Gilissen.

Ajax had het in de beginfase moeilijk met een fel NAC. In die fase kregen Hooi en Ten Voorde op basis van de inzet enorme kansen op de gelijkmaker. Na de twee grote kansen op rij kreeg Ajax langzaam maar zeker meer grip op de wedstrijd. In de eerste helft was er slechts een grote kans voor Fischer te noteren.

In de tweede helft was Ajax vervolgens duidelijk te sterk voor NAC. Eerst was het Sigthorsson die uit de rebound kon scoren. Vervolgens kopte Gilissen een voorzet in eigen doel. Met de 0-2 binnen vijf minuten was de wedstrijd direct gespeeld. Ajax kon het daarna makkelijk uitspelen en had de mogelijkheden om verder uit te lopen als het zorgvuldiger was geweest bij de eindpass.

Van Rhijn viert feest in het uitvak

De geschorste Ricardo van Rhijn was niet thuis in Amsterdam achtergebleven. Hij bekeek de wedstrijd vanuit het uitvak tussen de Ajax fans. Hij vierde daar samen met de fans het feest.

ranglijst: Ajax vier punten voor, Ajax - Willem II kampioenswedstrijd

Ajax blijft door de zege op een voorsprong van vier punten op PSV. Met nog twee duels te gaan is Ajax bij een zege thuis op Willem II voor de derde keer op rij kampioen van Nederland. Ajax - Willem II is dus de kampioenswedstrijd. Bij een gelijkspel of nederlaag is Ajax afhankelijk van de concurrentie voor een eventueel kampioensfeest volgende week.

Uitslag: 0-2 (0-0)

0-1 Kolbeinn Sigþórsson ('47)
0-2 Eigen doelpunt ('52)
Liesveld
19.000 toeschouwers

NAC: Leugers

Kenneth Vermeer, Ruben Ligeon, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind, Siem de Jong, Lasse Schöne, Christian Eriksen, Ryan Babel ('70 Danny Hoesen), Kolbeinn Sigþórsson ('81 Isaac Cuenca), Viktor Fischer ('86 Christian Poulsen)

Opstelling NAC

Ten Rouwelaar, De Roover, Luijckx, Botteghin, Van der Weg ('70 Leugers), Buijs ('76 Ciftci), Gilissen, Gudelj, Hooi, Lurling, Ten Voorde

Ajaxfanzone.nl: NAC - AJAXAjaxlife.nl: Fotoverslag NAC - Ajax
Ajax Foto Side: NAC - AJAX

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.