Ruime overwinning Ajax met tien man: 4-0

7 april 2013
-
-

Ondanks ruim 40 minuten met tien man heeft Ajax een ruime zege behaald op Heracles Almelo. In de Amsterdam Arena werd het 4-0, bij de rode kaart van Kenneth Vermeer was het nog pas 1-0.

In de eerste helft had Ajax een groot overwicht. Tegen een stug verdedigend Heracles was het moeilijk voor Ajax om er doorheen te komen. Toch kreeg Ajax een viertal grote kansen. Het was Lasse Schone die voor rust voor het enige doelpunt zorgde. Aan de andere kant was Heracles via de counter gevaarlijk. Castillion was dicht bij de gelijkmaker.

Direct na rust moest Vermeer met rood van het veld. Bij een diepe bal kwam hij ver uit zijn goal om een kans voor Castillion te voorkomen. Hij gleed echter net weg en raakte de spits van Heracles. Het gevolg was rood vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Met tien man stopte Cillessen de vrije trap. In de tegenstoot werd het direct 2-0 via Sigthorsson.

In het vervolg probeerde Heracles er met een man meer wat vaker uit te komen. Dat leverde Ajax meer ruimte op. Toen liep de ploeg uiteindelijk simpel naar 4-0 uit via doelpunten van invaller Babel en een prachtige draaibal in de verre kruising van Eriksen.

Ajax blijft met drie punten voorsprong koploper

Alle kampioenskandidaten wisten dit weekend te winnen. Ajax blijft daardoor met drie punten voorsprong op PSV en Vitesse koploper in de eredivisie. Volgende week staat de kraker PSV - Ajax op het programma.

Ajax: Kenneth Vermeer ('48)

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind, Siem de Jong, Lasse Schöne, Christian Eriksen, Derk Boerrigter ('81 Danny Hoesen), Kolbeinn Sigþórsson ('63 Ryan Babel), Viktor Fischer ('50 Jasper Cillessen)

Opstelling Heracles Almelo

Pasveer, Te Wierik, Rienstra, Koenders, Dorda, Quansah, Vejinovic, Duarte ('71 Navratil), Gouriye ('60 Everton), Castillion, Paljic

sthcrw.nl: Ajax-Heracles bandieriweekAjaxfanzone.nl: AJAX-Heracles

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.