MAKKELIJKE ZEGE IN KAMPIOENSWEDSTRIJD; 2-0 TEGEN NAC

9 mei 2004
-
-

Ajax heeft op uitstekende wijze het kampioenschap binnengehaald. Geheel op eigen kracht won de ploeg met 2-0 van NAC. De bevrijdende 2-0 was al voor rust bereikt en toen kon het feest losbarsten. NAC maakte er wel een wedstrijd van, maar Ajax was een niveautje te groot voor NAC en wist dat krachtsverschil dan ook terecht uit te drukken in de score. Ajax liet diverse kansen liggen om tot een grote score te komen in deze kampioenswedstrijd.

Na 10 minuten werd een schot op goal geblokt door Penders. Een nieuwe inzet kwam bij Ibrahimovic die vervolgens Sneijder in staat stelde de openingstreffer in te tikken.

Vlak voor rust kreeg Soetaers de bal na een rush op rechts bij de verre paal vrij voor Ibrahimovic, die kon simpel de bevrijdende 2-0 intikken.

[later meer over dit duel]

Ajax niet meer te achterhalen

Ajax is door de zege in eigen huis niet meer te achterhalen door de enige achtervolger PSV. De ploeg heeft ze spunten voorsprong op PSV met nog een duel te gaan. PSV won in eigen huis op moeizame wijze met 3-2 van ADO Den Haag.

Video's van goals online

Videobeelden van de goals zijn inmiddels online te vinden op de Duitse Ajaxsite Ajaxfans.de. Kijk halverwege de pagina voor de links naar de goals. klik hier

Opstelling NAC Breda

Babos, Feher, Penders ('64 Kerstens), Engelaar, Collen, Slot, Boukhari ('68 Elmander), Boussabon, Diba, Seedorf ('46 Bakarat), Stam

Ajax Foto Side: FotoverslagF-side.nl: Fotoverslag

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

10. Raimundo (6 pts.)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.48. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.