Ajax wint vrij simpel in topper bij FC Twente: 0-2

2 maart 2013
-
-

Ajax heeft na enkele moeilijke weken revanche gehaald door de topper uit bij FC Twente vrij simpel met 0-2 te winnen. Die stand was al bij rust bereikt. Het waren weer de verdedigers die tot scoren kwamen.

Moisander zette Ajax al na vier minuten op voorsprong. Zijn schot had een mooie curve waar Michaylov door verrast werd. Ajax zette na de 0-1 meer druk en leek FC Twente te overlopen. Het tweede doelpunt bleef uit, maar Ajax bleef het veldoverwicht behouden. De eerste helft was sterk van Ajax, FC Twente had weinig in te brengen. Na ruim een half uur viel de verdiende tweede treffer. Met een goede kopbal zette Alderweireld zijn ploeg op 0-2.

Na rust zocht FC Twente meer het initiatief. Daardoor ontstond er meer ruimte en gevaarlijke momenten voor beide doelen. Het ontbrak Ajax aan scherpte bij de laatste pass om de wedstrijd definitief te beslissen. FC Twente was bij vlagen wel dreigend, maar omdat de marge twee bleef, werd het nooit echt spannend. De drie punten gaan daarom onbedreigd de bus in naar Amsterdam.

Ranglijst: Ajax op twee punten van PSV, neemt afstand van FC Twente

Ajax is koploper PSV door de zege op FC Twente weer tot twee punten genaderd. De ploeg nam tegelijkertijd afstand van FC Twente. De voorsprong op de Tukkers bedraagt nu zeven punten.

De Boer: 'echt een hele goede wedstrijd van Ajax'

Frank de Boer was na afloop zeer tevreden over de zege van Ajax in de topper tegen FC Twente. 'We hebben 90 minuten lang druk gegeven, bijna de gehele wedstrijd gedomineerd. We hebben echt een hele goede wedstrijd gespeeld. Dit is een bevestiging van ons goede spel van de laatste weken. Alleen scoren we nu wel. FC Twente mag uiteindelijk blij zijn dat het geen grotere uitslag werd.'

[video] Jarige Alderweireld: "Maakt niet uit wie er scoort"

Ajax: Niklas Moisander

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind, Siem de Jong, Christian Poulsen, Christian Eriksen, Lasse Schöne ('86 Danny Hoesen), Kolbeinn Sigþórsson ('72 Derk Boerrigter), Viktor Fischer

Opstelling FC Twente

Michaylov, Rosales, Douglas, Bengtsson, Schilder, Janssen, Tadic, Fer, Gutierrez ('46 Castaignos), Bulykin, Holscher ('84 Gyasi)

15  6 0-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.42. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.