Ajax wint met 0-3 in Venlo

3 februari 2013
-
-

Ajax kende een hele makkelijke zondagmiddag in Venlo. De ploeg won op een zeer matig veld met 0-3 van VVV.

Ajax had een overwicht, maar verzuimde daaruit in het eerste half uur veel kansen te creëren. Voor rust werd het dan toch 0-1 door Siem de Jong. De aanvoerder plukte een scherpe pass van Eriksen prachtig uit de lucht en scoorde vervolgens beheerst.

In de tweede helft kreeg Ajax steeds meer controle over het veld en ging het balletje steeds makkelijker rond. Viktor Fischer besliste na een uur spelen de wedstrijd met een prachtige goal. In de slotfase mocht invaller Boerrigter met zijn eerste actie van de wedstrijd direct de 0-3 maken.

Ranglijst: Ajax stijgt naar tweede plaats door nederlaag FC Twente

Ajax is naar de tweede plaats op de ranglijst geklommen. De ploeg profiteerde optimaal van de nederlagen van zowel FC Twente als Vitesse. Ajax staat nu op slechts drie punten van koploper PSV.

VVV Venlo: Wildschut

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Stefano Denswil, Daley Blind, Lasse Schöne ('79 Derk Boerrigter), Christian Poulsen, Christian Eriksen ('83 Danny Hoesen), Jody Lukoki ('72 Kolbeinn Sigþórsson), Siem de Jong, Viktor Fischer

Opstelling VVV Venlo

Maenpaa, Joppen, Roseler, Seip, Fleuren, Van Haaren, Radosavljevic ('62 Otsu), Maguire ('78 Ramsteijn), LInssen, Nwofor, Wildschut

Ajaxfanzone.nl: VVV - AJAXsthcrw.nl: VVV-AFC Ajax (0-3)
Ajaxlife.nl: Fotoverslag VVV Venlo - AjaxAjax Foto Side: VVV - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 42 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.