8 december 2012
-
-

Ajax wist tegen FC Groningen voor de vijfde keer op rij te winnen. Die zege kwam eigenlijk geen moment in gevaar. Ajax was zonder groots te sterk duidelijk te sterk voor FC Groningen.

Ajax had in de eerste helft moeite om kansen te creëren. Het kreeg uiteindelijk de hulp van de scheidsrechter die een overtreding buiten de zestien meter bestrafte met een penalty. De penalty van Siem de Jong werd gestopt. Vlak voor rust was het uiteindelijk wel raak. Hoesen gaf de assist aan Boerrigter, die zich vrij draaide en de 1-0 binnenschoot.

Na rust kwamen er meer kansen voor Ajax. De 2-0 kwam vanaf de strafschopstip. De Jong werd vastgehouden. Het was nu de beurt aan de tweede op het lijstje van de strafschoppennemers. Dat was Lasse Schøne, de Deen wist wel raad met zo'n buitenkansje. Daarna was het duel gespeeld. FC Groningen had een uur lang achter de bal aangelopen en kon het niet meer opbrengen. Frank de Boer bracht met Lukoki en debutant Andersen nog wat frivoliteit in de wedstrijd. Het zou echter bij 2-0 blijven.

Ranglijst: Ajax zit koplopers op de hielen

Ajax heeft slechts een punt achterstand op de koplopers, al moeten de concurrenten zondag nog in actie komen. Ajax kan dan rustig bekijken welke concurrenten punten gaan verliezen. Onder andere PSV - FC Twente staat op het programma.

FC Groningen: Ajilore

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind, Siem de Jong, Lasse Schöne, Christian Eriksen, Derk Boerrigter ('67 Jody Lukoki), Danny Hoesen ('79 Lucas Andersen), Viktor Fischer

Opstelling FC Groningen

Luciano, Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Bakker, Kieftenbeld ('74 Sparv), De Leeuw ('77 Bos), Ajilore, Bacuna, Texeira ('72 Zivkovic), Kirm

sthcrw.nl: South Crew Ajax-GroningenAjaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - FC Groningen
Ajaxfanzone.nl: Ajax-FC GroningenAjax Foto Side: Ajax - Groningen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 38 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.