Ajax komt nog veel tekort in Madrid: 4-1

4 december 2012
-
Champions League
-

Ajax ging ook in het zesde duel tegen Real Madrid in de laatste drie seizoenen onderuit. Ajax zat in een goede flow, maar tegen Real Madrid had de ploeg toch weinig in te brengen. Real Madrid won uiteindelijk simpel met 4-1. Die uitslag bleek uiteindelijk niet meer van belang omdat Borussia Dortmund met 1-0 van Manchester City wist te winnen.

Ajax kwam al snel op achterstand. Na een vroeg afgeekurd doelpunt vanwege buitenspel, was het Ronaldo die van de eveneens buitenspelstaande Benzema de kans kreeg om de wedstrijd te openen. Het was Callejon die Real Madrid op 2-0 zette en de wedstrijd nog voor het half uur eigenlijk al besliste. Vermeer voorkwam enkele keren door goed optreden een grotere achterstand. Ajax wist daar in de eerste helft eigenlijk niets tegenover te stellen.

Vlak na rust was het 3-0. Kaka kreeg de ruimte en schoot mooi binnen. Na de 3-0 liet Real Madrid het iets vieren. In de 60ste minuut was het raak voor Boerrigter. Vanaf dta moment ging de ploeg met meer lef spelen en kreeg het een aantal kansen. In de slotfase was het Callejon echter die de marge toch weer naar drie doelpunten tilde.

[video] Bekijk eretreffer van Boerrigter

[video] De Boer windt zich op over eerste helft

[video] De Jong toch trots na oorwassing

[video] Blind: finale in Amsterdam is ver weg, maar haalbaar

De Boer 'heel boos' in de rust: alleen Hoesen en Vermeer haalden hun niveau

Voor de camera van de NOS liet Frank de Boer weten in de rust heel boos te zijn geweest. "In zulke wedstrijden moet je juist boven jezelf uitstijgen. Maar wij zakten met negen spelers onder ons niveau. Alleen over Danny Hoesen en Kenneth Vermeer was ik eigenlijk tevreden. Ik was dan ook heel kwaad in de rust. Real speelde in de tweede helft niet meer in de zesde maar derde versnelling. Maar we speelden ook veel beter.Toen durfden we wel lef te tonen. Daardoor hebben we nog een beetje de eer kunnen redden."

Opstelling Real Madrid CF

Adan, Nacho, Carvalho, Varane, Coentrao ('23 Pepe), Callejon, Khedira, Kaka ('73 Rodriguez), Modric, Ronaldo, Benzema ('81 Morata)

Ajaxfanzone.nl: Real Madrid - AJAXAjaxlife.nl: Fotoverslag Real Madrid - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 27 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 4-1 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.20. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.