Late maar verdiende zege voor Ajax in Kerkrade: 1-2

25 november 2012
-
-

Ajax heeft een late, maar zeer verdiende zege behaald uit bij Roda JC. In Kerkrade werd het uiteindelijk 1-2. Acht minuten voor tijd stond het nog 1-0 voor de thuisploeg.

Frank de Boer begon verrassend met Danny Hoesen in de basis. Hij speelde een uitstekende wedstrijd. Het was Roda JC dat op voorsprong kwam. Slordig balverlies van Blind leidde tot de 1-0 van Hupperts voor de thuisclub. Het bracht Ajax niet van de wijs. De ploeg bleef zijn eigen spel spelen. Ajax domineerde en kreeg de kansen.

Ook na rust was het eenrichtingsverkeer. Roda JC keeper Prus leek uit te groien tot de held van Kerkrade. Keer op keer stond hij de Ajacieden in de weg. Het was Eriksen die acht minuten voor tijd de ban brak. Met een van richting veranderd schot van Schøne kwam het alsnog goed voor Ajax en kon de ploeg de verdiende drie punten toch meenemen naar Amsterdam.

Ranglijst: Ajax blijft vierde

Ajax blijft na de zege uit bij Roda JC vierde op de ranglijst. De ploeg kan zondagmiddag wel gaan kijken welke concurrenten punten gaan verliezen.

Roda JC: Danilo

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld ('59 Joël Veltman), Niklas Moisander, Daley Blind, Siem de Jong, Christian Poulsen, Christian Eriksen, Derk Boerrigter ('73 Jody Lukoki), Danny Hoesen ('63 Lasse Schöne), Viktor Fischer

Opstelling Roda JC

Prus, Monteyne, Biemans, Danilo, Hempte, Hupperts, De Beule ('65 Sutchuin Djoum), Donald, Fledderus, Malki ('81 Wielaert), Nemeth ('46 Ramzi)

Ajaxfanzone.nl: Roda - AjaxAjaxlife.nl: Fotoverslag Roda JC - Ajax
sthcrw.nl: roda-ajax-sthcrw

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.